Mintkysspraliner

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 15:35:00 | I kategori: Jul

Mörk choklad och mint som smälter i munnen...

Temat för Månadens sötsak är denna månad Vinter och detta blir mitt bidrag. Tycker att smakerna mint och choklad smakar lite extra gott när det är vinter =)



Mintkysspraliner:
~20 stycken

100 gram mörk choklad
2 dl florsocker
1-1 1/2 msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom

1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.

2. Pensla insidan av ischokladformarna med choklad. Låt stelna i kylskåpet i ungefär 20 minuter innan du penslar på ett till lager choklad. Låt stelna i ytterligare 20 minuter.

3. Pilla bort formen från chokladen.

4. Rör samman mjölk och florsocker. Börja med en matsked mjölk och ha sedan i lite gram i taget under omrörning, tills du får en ganska tjock kräm. Rör ner pepparminten och smaka av, så att det blir lagom stark smak.

5. Spritsa mintkräm i varje chokladform. Låt stelna i kylen.

6. Spritsa eller klicka ut lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylskåpet.
Kommentarer
Postat av: Johanna

Mums!

2011-11-27 @ 17:48:19
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Emelie

Wow! Detta ska jag prova :) Tack för receptet, Maria!

2011-11-29 @ 17:12:34
URL: http://marsipanemla.blogspot.com
Postat av: Marie

Detta såg absolut intressant!! Måste provas ;)

2011-12-04 @ 20:53:46
URL: http://mariesblogg-marie.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0