Chokladmacarons

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 17:29:16 | I kategori: Macarons






Macarons:
~30 stycken

120 gram äggvita (som stått i rumstemperatur i minst ett dygn)
35 gram + 150 gram socker
150 gram mandelmjöl (alternativt malen mandel)
135 gram florsocker
15 gram kakao
50 gram vatten

1. Sikta ner mandelmjölet och florsockret i en bunke. För mer vaniljsmak kan ni ha i 1/2-1 tsk vaniljpulver här.  

2. Vispa upp 60 gram av äggvitan till ett mjukt skum. Tillsätt 35 gram socker under vispning.

3. Ha i 150 gram socker och 50 gram vatten i en kastrull. Värm upp sockerlagen till 118 grader (använd en termometer).

4. Häll sockerlagen i marängsmeten under vispning på låg fart. Detta måste göras ganska snabbt eftersom sockerlagen annars stelnar.

5. Vispa marängen på medelhög fart tills att den har kallnat helt och blivit glansig, vilket tar ungefär 10-15 minuter.

6. Under tiden blandar du ner 60 gram äggvita i mandelblandningen med hjälp av en slickepott. Vill du färga macaronsen tillsätter du färg nu. Tänk på att de bleknar lite när du tillsätter marängen, så ha i lite mer färg än färgen du vill uppnå. Om du vill få en djupare brun färg på macaronsen så ha i lite röd karamellfärg eller ännu hellre röd pastafärg.

7. Vänd ner ungefär hälften av marängen i mandelblandningen och rör om tills allt är väl blandat. Sedan vänder du ner resten av marängen, men denna gång rör du ner lite försiktigare.

8. Fyll en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut små rundlar på en bakpappersklädd plåt, med storleken av en femkrona.

9. Låt vila innan gräddning i ungefär 30 minuter.

10. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ungefär 10-11 minuter.

11. Fyll häften av macaronsen med chokladganache och lägg sedan på en macaron som "lock". Förvara i kylen i en lufttät burk i upp till en vecka.

Chokladganache:

150 gram mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk ljust muscovadosocker
en nya salt

1. Hacka chokladen och lägg den i en värmetålig skål.

2. Värm grädden och sockret i en kastrull tills att det precis börjar koka.

3. Tillsätt saltet och häll sedan den varma chokladen över chokladen och rör tills chokladen har smält.

4. Låt chokladen stå en stund (gärna en svalt) så att den tjocknar.
Kommentarer
Postat av: Anonym

Ser himla smaskigt ut!

2012-01-29 @ 18:02:37
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: kirre

blev dom lika goda sm de ser ut?

2012-01-30 @ 06:42:00
URL: http://kirreflickan.blogg.se/
Postat av: Mli

Åh vad gott det ser ut! Har en fråga bara.. Jag testade att göra såna här en gång men själv botten och locken blev helt stenhårda och jätte platta, trots jag följde anvisningar för ung.temp och tid :/ Vad kan det bero på och vad ska jag tänka på till nästa gång?

2012-01-30 @ 09:51:41
URL: http://itsyouandme.blogg.se/
Postat av: Kitt

Vilken snygg blogg och vilka bilder du har!! Duktig fotograf! Har du hemmastudio?

Bakverken ser fantastiska ut! Fin inspirationskälla! Tack!

2012-01-30 @ 10:24:49
Postat av: cindy

Ha en fin dag! :)



Kika gärna in i min blogg för mode tips & inspiration.



/ http://cindyvuong.blogg.se

2012-01-30 @ 13:39:10
URL: http://cindyvuong.blogg.se/
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

vad gott :)

2012-01-30 @ 14:52:07
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Linnea

Åh vad smarrigt, macarons är så gott! Har aldrig smakat med choklad dock :)

2012-01-30 @ 15:00:23
URL: http://linnealundstroms.blogg.se/
Postat av: Emma

Å macarons är så goda, har dock inte gjort choklad macarons, bara med chokladfyllning :)

2012-01-30 @ 16:00:35
URL: http://princessemma.blogg.se/
Postat av: Lisa

Vilka fina macarons :) Dom smakar säkert underbart!

2012-01-30 @ 16:15:14
URL: http://muzicmecupcake.blogg.se/
Postat av: Anonym

ser jätte goda ut!

2012-01-30 @ 16:39:32
URL: http://mystoorie.blogg.se/
Postat av: Marias cupcakes

Kitt;

blommor stansar jag ut i sockerpasta, använder olika utstickare beroende på vad jag vill ha för motiv. jag har ingen hemmastudio utan försöker arbeta med det jag har hemma. Skulle dock inte ha något emot en hemmastudio ;)



Mli: jag vet faktiskt inte vad det kan bero på. oftast tar det ett par gånger innan man lyckas med macarons, så testa igen =)

2012-01-30 @ 17:08:33
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vilken härlig blogg du har, här kommer jag kika in igen!

2012-01-30 @ 19:27:15
URL: http://mandisochjag.blogg.se/
Postat av: Lené

Undrar om de är lika goda som de ser ut? :P

2012-01-30 @ 20:28:24
URL: http://svartrandigruta.blogg.se/
Postat av: Elin Atterstig

Måste säga vilken rolig blogg du har! Var kul att kika igenom alla recept :) Tack!!

2012-01-30 @ 20:54:26
URL: http://elinatterstig.se
Postat av: Amanda

Vilken otroligt fin blogg! Man blir verkligen sugen på allt här! :)

2012-01-30 @ 21:08:48
URL: http://aamandalund.blogg.se/
Postat av: sannas rum

Åh yummy yummy! ser supergott ut, önskar att jag kunde göra sånt där.

2012-01-31 @ 08:27:00
URL: http://sannasrum.se
Postat av: The CakeBakers

Fin blogg! Jag får testa macaronsen!:)

2012-01-31 @ 14:43:58
Postat av: Frida

Hej jag undrade om du någon gång har gjort fyllda cupcakes? Alltså att du har fyllt dom efter att dom har varit i ugnen. Hur har du gjort i så fall?

2012-01-31 @ 17:25:32
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Olivia

Hallo! Måste få berömma dig för en mycket fin blogg! Men jag har en fråga; I vilken affär köper du mandelmjöl? Jag hittar inte det i min vanliga mataffär :( Tacksam för svar! :)

/Olivia

2012-01-31 @ 19:07:39
Postat av: Marias cupcakes

Hej!

Nu senaste köpte jag mitt mandelmjöl på City Gross, blev överlycklig att det fanns där =) Tidigare har jag beställt från www.strosselannat.se



Frida: det har jag gjort ett par gånger. jag har skurit en kon ur mitten av cupcakesen och sedan har jag fyllt hålet. sen har jag skurit av den spetsiga delen på konen och lagt på locket över hålet/fyllningen så att det går att spritsa över.

2012-01-31 @ 19:32:39
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/
Postat av: Anna

Måste våga testa att tillaga detta underbara bakverk!

2012-01-31 @ 20:49:11
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Coquina

åååå vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling =)

2012-02-01 @ 16:28:07
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Bebban ♥

Hejj! gud så gott det såg ut!, låna en bild hoppas det är okej!♥ maila annars :D

2012-02-01 @ 20:03:41
Postat av: Lotta ♥

Tack för en så otroligt inspirerande bak blogg!

Men jag har en fråga; jag har alltid velat testa macarons, men aldrig vågat av någon anledning för jag är rädd för att det skulle vara för svårt? ^^ Är det så svårt som dom ser ut att vara? :)

2012-02-06 @ 17:46:39
URL: http://lottatamminen.blogg.se/
Postat av: Marias cupcakes

Lotta: både ja och nej =) Det receptet jag använder mig av, med sockerlag, är inte svårt, men lite omständigt eftersom det är flera olika moment som ska göras. Det tar lite tid, men är värt det! Jag älskar att göra macarons och framförallt att äta dem, för de blir verkligen jättegoda!

2012-02-07 @ 10:06:42
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0