Citroncupcake med lemoncurdgrädde

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 17:39:52 | I kategori: Cupcakes

Min lilla bebis har hunnit bli sex månader! Helt otroligt hur fort tiden går. Jag tog i alla fall min chans att få baka lite och ställde till med sex månaders-kalas :) Bland annat bjöds det på tre sorters minicupcakes. Tycker det är perfekt när det kommer lite fler gäster att istället göra minivarianter av cupcakes. Då är det möjligt att variera smaksättningar och frostings, det är lite lättare att äta och folk kan få prova på olika varianter. Här har jag utgått från Leila Lindholms grundrecept på cupcakes.




Leilas citroncupcakes:
~ 60 st minicupcakes

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Vänd ner i äggsmeten.

5. Blanda i saft och rivet skal från en citron. Vill du ha i olika smaksättningar så dela upp smeten här och tillsätt sedan smaksättningen.  

6. Placera ut muffinsformar och fyll dem till hälften. Hälften är ett bra riktmärke när de är så små, annars är det lätt hänt att smeten flyter ut på plåten.  

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Håll koll, det går snabbt på slutet. Låt svalna.

Lemoncurdgrädde:
~ 1 sats cupcakes

3 dl vispgrädde
1/2 burk lemoncurd

1. Vispa grädden tills den är ganska fast.

2. Häll lemoncurden i en skål.

3. Ta en klick grädde och rör ut lemoncurden, så att den blir lite smidigare.

4. Vänd ner lemoncurden i grädden.

5. Dekorera cupcakesen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0