Kolakräm

Publicerat: 2012-07-11 Kl: 10:20:09 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)

En god kolakräm som kan användas som den är eller blandas ut för att användas som tårtfyllning, som fyllning i cupcakes eller macarons. Jag gjorde en tårtfyllning med denna som bas och det blev jättegott!
 
 
Kolakräm:
~massor!
 
250 gram smör
400 gram ljust muscovadosocker
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 dl sirap
1 gram salt
flingsalt efter egen smak
 
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
 
2. Tillsätt socker, kondenserad mjölk, sirap och salt och låt sjuda ihop under omrörning.
 
3. Låt krämen sjuda, utan omrörning i 5-7 minuter.
 
4. Ta av kastrullen från värmen och låt krämen svalna.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0