Dumlefluff
Publicerat: 2012-03-10 Kl: 10:59:01 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)Dumlefluff:
~1 lager tårtfyllning/ 12 cupcakes
180 gram dumle (alternativt den choklad du föredrar)
3 dl grädde
1. Häll upp grädden i en kastrull.
2. Bryt eller klipp chokladen och ha ner den i grädden.
3. Värm grädden försiktigt tills dess att chokladen smält, helst under omrörning så att inget fastnar i botten. Viktigt att grädden inte börjar koka, för då är risken stor att den skär sig och inte går att använda.
4. När all choklad är smält, ta bort kastrullen från plattan och låt svalna något. Häll sedan över grädden i en bunke och ställ denna i kylskåpet i minst fem timmar, helst över natten.
5. Vispa upp grädden som vanligt och den är sedan redo att användas till fyllning eller frosting.
Den e super god!!
Ooooh :o
I will try it! ^^
Hoppas bara att det inte blir som med den där hallontårtan D:
Åh vad gott.. Jag satt och funderade på vad jag skulle köpa för godis till mello ikväll, nu vet jag! En påse dumle!! :) Och du, jag har inte testat det:)
Vad använder du för spritsverktyg och vart finns det att köpa? :)
jag använder engångsspritspåsar och tylar från wilton, finns bland annat att köpa på www.kakburken.se
HanneChan: jag håller tummarna ;P
Vad gott!
Det ska jag prova !:) låter jätte gott :)
Du är inte sist ut, jag har den också på min att-göra-lista. :)Men har inte kommit till den punkten än.
Mysig blogg du har, följt den i "smyg" ett tag nu och den är länkad från vår mat- och bakblogg.
Går det att stoppa in cupcakes:en i frysen efter att man toppat med dumlefrostingen?