Halloncupcakes med dajmmousse
Publicerat: 2013-07-19 Kl: 22:45:00 | I kategori: CupcakesFörra helgen fyllde tjejernas minsta kusin 2 år! Önskemålet var att jag skulle baka cupcakes med hallon och dajmsmak, så det gjorde jag såklart ;) Jag valde att använda ett av mina favoritrecept på vaniljcupcakes och bara tillsatte hallon och gjorde sedan en enkel dajmmousse som jag garnerade med krossad dajm. Perfekt!
Dessa formar är så söta! De kommer från Siluett of Sweden och passar perfekt när en liten pojke fyller år =) Tanken var att matcha formarna med marsipantäckta kakor i form av nallebjörnar, men som så många gånger förut så räckte inte tiden till, så det får blir en annan gång!
Halloncupcakes:
- 12 stycken
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 gram smör
200 gram hallon
1 dubbeldajm
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Vispa ner vanilj och smör.
6. På låg hastighet, vispa ner mjölblandningen och mjölken växelvis tills dess att smeten precis gått ihop.
7. Vänd ner hallonen.
8. Fördela smeten i muffinsformar (som helst ska stå i en muffinsplåt). Fyll upp till ungefär hälften.
9. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter (tills dess att de är torra i mitten). Låt svalna på ett galler.
10. Gör i ordning dajmoussen och spritsa på dina cupcakes. Hacka dajmen och garnera ovanpå moussen precis innan servering. Förvara i kylskåp.
Dajmmousse:
3 dubbeldajm
3 dl vispgrädde
1. Hacka dajmen i små små bitar.
2. Ha i dajmen och grädden i en kastrull. Värm på låg värme tills dess att chokladen har smält. Häll över blandningen i en bunke och låt svalna innan du ställer in bunken i kyskåpet. Låt stå i minst 5-6 timmar.
3. Vispa upp grädden tills du har en len och krämig mousse.
Kommentarer
Postat av: Johanna
De ser sjukt goda ut!
Postat av: Evas Baknings Svammel
Dessa cupcakes står i ugnen just i detta nu.
Doftar ljuvligt.
Men har tänkt mig marängfrosting på mina........
Tack för receptet :)
Svar:
Maria Lindgren
Postat av: Evas Baknings Svammel
Det blev jättebra med marängfrostingen.
http://evasbakningssvammel.wordpress.com/2013/07/22/halloncupcakes-med-marangfrosting/
Svar:
Maria Lindgren
Postat av: E L I N
Så gott det såg ut!
Postat av: Sara
Åh nej vad gott :O
Postat av: fardus
Åhhh, det såg riktigt bra ut! tack för inspirationen :D Nu vet jag att jag kommer kolla igenom din blogg ett tag haha. Riktigt fin! jag älskar också att baka :D
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman
lät kanongott =)
Postat av: Lotta
Det ser helt amazing ut!! :D
Postat av: Moa
Jättesöta!
speciellt med det söta pappret! <3
Postat av: Sara Ekman
Åh så mumsigt :)
Postat av: ♡ ELSA ♡
Åh vad gott!
Postat av: Therese
Åh så mumsigt! Skall smeten bli luftig när man vispar? Misstar mig alltid där åt det ena eller andra hållet 😅
Trackback