Kladdkaka
Publicerat: 2011-08-18 Kl: 17:20:00 | I kategori: Mjuka kakorIgår hade jag min syster på besök. En syster som inte mår så bra just nu och önskade sig en kladdkaka. Då är det inte så mycket mer att göra än att ställa sig och baka en :) Den här är ju så god! Jag vill ha kakan kletig men åt det lite fasta hållet, den ska inte rinna när man skär upp. Tycker man annorlunda är det bara att förkorta gräddningstiden, prova dig fram helt enkelt.
Kladdkaka:
~1 kaka
2.5 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram smör
2 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra en form.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resterande ingredienser, med smält smör och vetemjöl sist.
4. Fyll formen med smet. Grädda i cirka 15 minuter, för en kladdig men fast konsistens (se bild). Låt gärna kallna i kylen innan servering.
Servera med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.
Kladdkaka:
~1 kaka
2.5 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram smör
2 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra en form.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resterande ingredienser, med smält smör och vetemjöl sist.
4. Fyll formen med smet. Grädda i cirka 15 minuter, för en kladdig men fast konsistens (se bild). Låt gärna kallna i kylen innan servering.
Servera med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.
Trackback