Vanilla Cake Pops

Publicerat: 2011-08-10 Kl: 15:39:06 | I kategori: Cake Pops

Häromdagen när jag skulle baka vaniljcupcakes till grannens födelsedagsfirande gick det lite på tok. Provade ett nytt recept (vaniljcupcakes från Hummingbird Bakery) och underskattade minst sagt hur mycket de skulle svälla i ugnen. Jag hade utrunnen muffinssmet på en hel plåt... Perfekt tillfälle att göra Cake Pops på! Går att variera lite hur man vill och perfekt om man har överbliven sockerkaka eller liknande (eller i mitt fall, misslyckade cupcakes...). Kakpinnar finns bla hos Panduro Hobby och olika webshoppar, som www.kakburken.se men annars går det säkert att använda grillpinnar eller sugrör, bara de är lite tjockare så att de orkar hålla upp "bollarna".




Vanilla Cupcakes:
~20 stycken

200 gram kaksmulor
200 gram philadelphiaost
200 gram vit choklad
Strössel eller liknande till dekoration

1. Mixa kakan tills den bara är smulor.

2. Blanda ner osten och rör runt tills det är som en smet.

3. Rulla smeten till små bollar. Tänk på att inte göra dem för stora och gärna jämnstora. Ställ in i kylen en stund för att stelna.

4. Smält chokladen i micron eller ett vattenbad. Det går självklart lika bra med vanlig choklad.

5. Ta fram bollarna. Doppa ena änden i chokladen innan du sticker in den i bollen. Låta stelna lite så att den "torkar" fast.

6. Täck bollen i choklad, antingen genom att doppa den direkt i chokladen eller genom att använda en sked och ringla över. Dekorera med strössel innan chokladen hinner stelna.

7. Nu ska popsen stelna i ett kylskåp. Jag tycker personligen det är snyggare att låta dem stelna stående, men om du vill kan du lägga dem ner redan nu. Ett tips är annars att fylla ett lågt glas med strösocker, så att pinnarna står stadigare. När chokladen har stelnat går det bra att ha dem liggandes ner. Förvara i kylskåp.

Presenttips! Efter att Cake Popsen stelnat kan du slå in dem i cellofan och dekorera med en rosett. Lägg dem sedan i en fin ask/kartong och du har en lite annorlunda gå bort-present!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Såg riktigt goda ut! Jag har funderingar på att göra Cake Pops till minstingens treårskalas nu.

Hur många blir det ungefär på det receptet du lagt ut? :)

2012-02-20 @ 14:10:53
URL: http://shabbychicme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0