Mintkladdkaka

Publicerat: 2011-09-17 Kl: 20:36:00 | I kategori: Kladdkaka

Kladdkaka, alltså. Så enkelt, men så fruktansvärt gott. Eller vidrigt gott, som min svägerska uttryckte det när hon smakade denna variant. Mintig, chokladig och kladdig.



Mintkladdkaka:
~1 kaka

100 gram smör
100 + 150 gram mintchokladkakor (ex. after eight)
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).

2. Smörj och bröa en form, som är ca 22 cm i diameter.

3. Smält smöret och ta sedan bort kastrullen från plattan. Bryt ner 100 gram mintschoklad. Låt smälta och rör till en jämn smet.

4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen samtidigt som du noga rör om.

5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter.

7. Ta ut kakan och täck toppen med mintkakor (ca 150 gram, jag la ut kakor så att de täckte hela ytan). Grädda 5 minuter eller tills mintkakorna smält. Bred sedan ut dem så at de täcker hela toppen på kakan. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kallt.

Tips! En tanke om hur man kan göra denna kaka annorlunda är att först grädda den färdigt, alltså i 25 minuter. Samtidigt smälter man mintkakorna i en kastrull och brer sedan denna kräm på kakan när kakan hunnit stelna något. Tänk på att inte lossa formen förrän kakan svalnat/stelnat ordentligt.

Serveringsförslag! Vispad grädde kompletterar chokladsmaken perfekt.

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0