Två sorters biskvier
Publicerat: 2012-07-05 Kl: 17:08:14 | I kategori: Smått och sött~25 stycken
Bottnar:
275 gram mandelmassa
1 1/2 dl socker
2 äggvitor
1. Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den.
2. Blanda samman med socker och äggvitor och vispa ihop till en pösig smet.
3. Spritsa eller klicka ut smeten till runda kakor, i storlek av en femokrona eller något större. Låt vila på plåten i trettio minuter.
4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 175 grader, i ungefär 15-20 minuter, tills de har fått lite färg. Låt dem kallna på plåten innan du lossar dem.
Fyllning:
250 gram smör
2 dl
florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
5. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet.
6. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa emellan.
7. Tillsätt eventuell smaksättning. Jag delade smeten i två delar och tillsatte päronessens i den ena och krossad dajm (1 dubbeldajm) i den andra.
8. Bred krämen på kakornas undersida. Forma den med en bordskniv så att den får en liten
rundning.
9. Ställ in kakorna i antingen kylen i 30 minuter eller i frysen i 15 minuter, så att de blir riktigt
kalla.
Garnering:
200 gram valfri choklad
20 gram kokosfett
10. Smält choklad och kokosfett i ett vattenbad eller över micron.
11. Doppa krämsidan på kakorna i chokladen. Ställ in i kylen för att stelna.
Guud, vad gott! Man måste ju göra beskvier snart :)
Mums! De ser verkligen goda ut:) Jag har inte bakat biskvier sen jul. Det måste jag göra snart igen.
Ooh, lät himla gott med daim! Det måste jag prova :D
duktiga du.Goda kakor och fina foto.Härlig blogg som ju klart besöker igen.Kram Lotta
Jag älskade biskvier som liten, min faster bakade alltid det till kalasen. Men när jag var 9 blev jag allergisk mot mandel och hasselnötter så har inte ätit en på över 14 år... Om det är något jag verkligen saknar sedan jag blev allergisk så är det en god mandelbiskvi med chokladkräm eller citronkräm och vitt chokladöverdrag!
Sv: nej jag vet inte vad man skulle kunna ha för alternativ till mandeln i biskvierna, har inte lyckats hitta något allergivänligt recept tyvärr.. :(