Sockerkaksbotten

Publicerat: 2012-06-23 Kl: 21:37:41 | I kategori: Tårtbotten

Hade ni det bra igår, på midsommar? Vi hade ett gäng kompisar här och vi grillade, tävlade i femkamp, lyssnade på bra musik, och mumsade god efterrätt :) En riktigt maffig gräddtårta och cupcakes bjöds det på, tillsammans med en massa jordgubbar. Tänkte börja med att ge er receptet på tårtbottnarna som var i tårtan och denna gång får ni faktiskt en bild på dem oxå ;)
 
 
Sockerkaksbotten:
~2 formar a 16 centimeter
 
50 gram smör
3 stora ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk (3%)
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
 
2. Smörj och bröa två bakformar, cirka 16 centimeter i diameter.
 
3. Smält smöret och låt det svalna.
 
4. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och pösigt.
 
5. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget under omrörning.
 
6. Vispa i smöret.
 
7. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner mjölblandningen i smeten.
 
8. Fördelena smeten jämnt i de båda formarna.
 
9. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter.
 
 
Receptet kommer från Linda Lomelino.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor

Var den saftig? Är den bättre än lika delar?

2012-06-23 @ 23:23:29
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Postat av: Marias cupcakes

jag tyckte nog att den var ungefär lika saftig, men smakmässigt så är den här snäppet godare :)

2012-06-24 @ 14:34:36
URL: http://mariascupcakes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0