Vaniljkräm

Publicerat: 2012-06-14 Kl: 11:00:00 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)



Vaniljkräm:
~2 dl

2 äggulor
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
3 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång

1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Vaniljstången delar du på längden och skrapar ur vaniljkornen, men du har i både korn och stjälk i kastrullen.

2. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Låt den inte koka för då finns det risk för att krämen spricker.

3. Ta av kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.

5. Låt krämen svalna helt innan du använder den som fyllning. Förvara i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor

Låter gott!!

2012-06-14 @ 13:01:33
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Postat av: Sara Olsson

Den blir ju inte så tjock som på bilden, tjocknar den mer när den blivit kall?

Mvh
Sara

Svar: Hej! Den blir rätt tjock redan under tillagning, men den blir lite tjockare när den kallnat. Hoppas det blev bra för dig! /Maria
Maria Lindgren

2014-05-24 @ 08:43:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0