Vaniljkräm
Publicerat: 2012-06-14 Kl: 11:00:00 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)Vaniljkräm:
~2 dl
2 äggulor
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
3 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
1. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Vaniljstången delar du på längden och skrapar ur vaniljkornen, men du har i både korn och stjälk i kastrullen.
2. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Låt den inte koka för då finns det risk för att krämen spricker.
3. Ta av kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
5. Låt krämen svalna helt innan du använder den som fyllning. Förvara i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor
Låter gott!!
Postat av: Sara Olsson
Den blir ju inte så tjock som på bilden, tjocknar den mer när den blivit kall?
Mvh
Sara
Svar:
Maria Lindgren
Trackback