Dulche de leche och chokladtarte

Publicerat: 2013-08-12 Kl: 21:46:39 | I kategori: Dessert

Jag är ganska så nöjd just nu, måste jag säga =) Jag älskar dulche de leche, men med tanke på att jag inte direkt är speciellt tålmodig så har det här med att koka en burk i tre timmar inte varit något jag gjort särskilt ofta. Och nu behöver jag inte det längre, nu finns det ett färdigt alternativ som är riktigt riktigt gott! Det här med att äta kolan direkt ur burken med en sked visade sig inte alls vara en särskilt dum idé ;)
 
 
Jag premiärtestade denna dulche de leche i en tarte, som bestod av en mördegsbotten, dulche de leche i mitten och sedan chokladganache ovanpå tillsammans med lite vispad grädde. Sött men så gott! Dulche de lechen var en gåva från Pampas Deli och ni kan läsa mer om den här.
 
 
 
Dulche de leche och chokladtarter:
- 6-8 små tarter eller en stor
 
4 dl vetemjöl
200 gram smör
1.5 dl strösocker
1 ägg
 
1 burk dulche de leche
 
150 gram choklad
1 dl vispgrädde
50 gram smör
 
vispgrädde till dekoration

1. Dela smöret i små bitar. Arbeta sedan snabbt ihop alla ingredienserna, före hand eller i en matberedare.

2. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
 
3. Sätt ugnen på 175 grader.
 
4. Smöra formarna. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord och klä sedan formarna med deg.
 
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, tills dessa att kanterna har blivit lite gyllene.
 
6. När botten svalnat så fyller du dem med dulche de leche, hur mycket du vill ha i är lite upp till dig (men finns ingen anledning att snåla ;) )
 
7. Hacka chokladen i mindre bitar. Spara en liten del till dekoration. Smält resten av chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron.
 
8. Skär smöret i mindre bita och rör ner dem i chokalden tills de smälter.
 
9. Rör snabbt ner grädden tills dess att allt är blandat till en len ganache.
 
10. Bred ut ganachen ovanpå dulche de lechen och ställ sedan in formarna ett par timmar i kylen.
 
Ta fram ur kylen en liten stund innan servering och dekorera med vispad grädde och riven choklad.
 
 
Kommentarer
Postat av: Linda

Gud så gott det ser ut =))

2013-08-12 @ 22:28:46
Postat av: Lotta H

Ser ju helt fantastiskt gott ut!! Måste testas! ;)

2013-08-13 @ 10:51:03
URL: http://bakningifokus.blogg.se/
Postat av: MARIA - mode, outfits & inspiration

Gud så gott!!

2013-08-15 @ 22:03:43
URL: http://mmaria.blogg.se
Postat av: cajsa torres

mums!

2013-08-15 @ 22:05:25
URL: http://chawey.blogg.se
Postat av: ♛ E R E E K A - Småbarnsliv & träning

Men smarrigt!!

2013-08-15 @ 22:06:25
URL: http://ereeka.se
Postat av: Madelene Åberg

Nämen gud vad gott det ser ut!!! Måste prova:)

2013-08-15 @ 22:06:49
URL: http://madeleneaberg.blogg.se/
Postat av: Tilla

mums! :)

2013-08-15 @ 22:09:37
URL: http://tillaandersson.blogg.se
Postat av: jasmin

Åh så gott!! :) Jag har bara en fråga, jag har nämligen letat runt i många affärer men har aldrig hittat dulce de leche. Vart fick du tag i den? :) TACK för svar!

Svar: Just denna variant, som jag använt här finns att beställa hos www.pampasdeli.se Det finns även kondenserad mjölk i de flesta mataffärer, som blir dulche de leche efter att burken kokat i cirka 2-3 timmar. Jag kan verkligen rekommendera pampas delis dulche de leche, jag tyckte att det var mycket stor skillnad på smaken!
Maria Lindgren

2013-08-15 @ 22:09:57
URL: http://stereolove.blogg.se/
Postat av: jennie

AH cravings!!!! MUMS

2013-08-15 @ 22:10:42
URL: http://jsjolin.blogg.se
Postat av: Jossan

Åh, det ser ju supergott ut! :)

2013-08-15 @ 22:13:13
URL: http://morotenpeter.blogg.se
Postat av: jessica

Herrejösses vad gott det där såg ut då :o

2013-08-15 @ 22:13:38
URL: http://jessicahagstrom.blogg.se
Postat av: Ida

Åh va gott!

2013-08-15 @ 22:14:57
URL: http://IdaNilssonnn.blogg.se
Postat av: Josefine

Men ååh, det där såg ju hur gott ut som helst!

2013-08-15 @ 22:20:00
URL: http://josefinethuressons.blogg.se
Postat av: Liuza

de ser otroligt goda ut!

2013-08-15 @ 22:23:05
URL: http://liuza.se
Postat av: Elin

nu blev jag jätte sugen på fika haha<33

2013-08-15 @ 22:25:57
URL: http://eliiinse.blogg.se
Postat av: Johanna

Himmel o pannkaka så gott det ser ut!!

2013-08-17 @ 08:45:04
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Emma

Åh jag har gjort sån fast utan chokladen men kan tänka mig att det blir mycket godare med! Måste prova :)

2013-08-25 @ 20:52:51
URL: http://www.emmajohnsons.blogg.se
Postat av: Johanna

mmmmh choklad! :)

Svar: Eller hur =)
Maria Lindgren

2013-09-03 @ 22:55:28
URL: http://nannna.se
Postat av: Gabriella

Hej! undrar om man kan göra pajdegen i förväg? typ dagen innan? eller den blir bäst om den får vila i 30 min och sedan in i ugnen? Eller kan man grädda pajen i ugnen dagen innan och sedan göra det sista samma dag som det serveras? Vad tror du är bäst? :)
tacksam för svar!
/ Gabriella

Svar: Hej!Det går bra att göra degen dagen innan, förvara den i kylskåpet bara. Jag tror att det alternativet är bättre än att grädda den dagen innan, det finns annars en risk att degen får en annan konsistens och inte smakar lika bra.
Maria Lindgren

2014-01-15 @ 14:39:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0