Citron- och kokosrulle (Lemon and Coconut Roll)

Publicerat: 2013-06-12 Kl: 12:50:13 | I kategori: Mjuka kakor

Det här med semester har inte varit så dumt måste jag säga! Sol, värme, ledighet och massor med tid! Hittills har semestern mest ägnats åt att ta igen lite tid med vänner och familj och huset har fått sig en liten uppfräschning, men nu pausar vi alla göromål här hemma och åker på en liten solsemester till Turkiet, hela familjen (ni kan följa resan här). Så nu när jag skriver detta gör vi inte så mycket mer än räknar ner timmarna tills vi ska åka i eftermiddag. Väskorna är packade, kläder framlagda, huset är städat. Så jag passar på att skicka en liten hälsning till er tillsammans med recept på denna citron- och kokosrulle! En söt och syrlig rulle, perfekt att bjuda på till sommarens alla go´fikor!
 
This vacation turned out to be really great. Sun, heat and lot of free time! So far I´ve spent most of my free time catching up with my friends and family and my house has gotten itself a little make over. But now my real vacation starts, ´cause this afternoon my entire family will go to Turkey for two whole weeks. So right now, we are not doing so much, just counting down the hours until departure. Althugh I have vacation, the blog does not, starting with this delicious lemon and coconut roll. English recipe further down!
 
 
 
Bara för att jag åker på semester så innebär inte det att bloggen kommer ta semester, så titta gärna in emellanåt för att se vad som dyker upp =)
 
Citron- och kokosrulle:
- 12 bitar
 
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor + lite till garnering
3/4 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
1. Värm ugnen till 250 grader. Förbered en ugnsplåt genom att lägga ett bakplåtspapper i botten på den och sedan strö kokosflingor över bakplåtspappret.
 
2. Vispa ägg och socker pösigt.
 
3. Vänd ner kokosflingorna.
 
4. Sikta ner potatismjöl och bakpulver och vänd samman allt.
 
5. Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i cirka fem minuter.
 
6. Ta bort botten från bakplåtspappret och låt svalna. Gör fyllningen (se nedan) och rulla sedan ihop botten från långsidan. Förvara i kylskåp, men ta gärna ut den en stund innan servering, så att smörkrämen hinner bli rumstempererad (och därmed mjukare). Servera gärna med vispad grädde och färska bär.
 
Citronsmörkräm:
 
250 gram smör, rumstempererad
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 citron, skal och saft

1. Vispa smör fluffigt, i åtminstone fem minuter (helst längre). 
 
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, lite i taget, och vispa samman allt.

3. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa emellan.
 
4. Riv ner skal och pressa ner saft från citronen. Hur mycket saft du vill ha är en smaksak (jag använde saft från halva citronen). Blanda väl.
 
 
Lemon and Coconut Roll:
- 12 pieces
 
3 eggs
2 dl sugar
3 dl coconut flakes + some for garnish
3/4 dl potato flour
1 1/2 tsp baking powder
 
1. Preheat the oven to 500F (250C). Prepare an oven tray with graseproof paper och sprinkle some coconut flakes all over it.
 
2. Whisk the eggs and sugar until its white and fluffy.
 
3. Stir down the coconut flakes.
 
4. Sift the potato flour and baking powder inte to batter and stir gentle everything together.
 
5. Pour the batter onto the baking trey and bake in the mittle of the oven for 5 minutes. Let cool and remove from the greaseproof paper. Spread the filling (down) onto the cake and roll the cake together. Store in the refrigerator, but take it out about 20 minutes before serving ut. Garnish with some whipped cream and fresh berries.
 
Lemonfilling:
 
250 g butter, roomtemperated
2 dl icing sugar
2 tsp vanilla sugar
2 egg yolks
1 lemon, zest and juice
 
1. Whisk the butter untils its white and airy, for at least five minutes.
 
2. Add the icing suger and vanilla sugar, and keep whisking.
 
3. Add one egg yolk and stir a while, then add the second one and stir som more.
 
4. Add lemon zest and juice (I used juice from half a lemon and zest from a whole). Mix it all together.
 
 
Kommentarer
Postat av: frubalken.blogg.se

Åh gud så goda det ser ut att vara!

Svar: De var jättegoda =) Men jag älskar allt med kokos =)
Maria Lindgren

2013-06-12 @ 18:02:13
URL: http://frubalken.blogg.se/
Postat av: frubalken.blogg.se

Jag har aldrig gillat kokos men nu på senare dagar är det en stoooor favorit =)

2013-06-14 @ 21:11:20
URL: http://frubalken.blogg.se/
Postat av: Sandras Matkrypin

Ojojoj, låter j hur gott som helst! Det här receptet sparar jag direkt :)

2013-06-26 @ 08:04:12
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0