Påskcupcakes
Publicerat: 2013-03-22 Kl: 21:56:00 | I kategori: CupcakesCitroncupcakes:
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 gram smör
1 citron, skal och saft
Lemoncurd, ca 2 dl
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Vispa ner vanilj och smör.
6. Vispa ner skal och saft från citronen.
7. På låg hastighet, vispa ner mjölblandningen och mjölken växelvis tills dess att smeten precis gått ihop.
8. Fördela smeten i muffinsformar (som helst ska stå i en muffinsplåt). Fyll formarna till ungefär hälften.
9. Grädda mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter. Låt svalna.
10. Skär ut en kon mitt i cupcakesen. Fyll hålet med lemoncurd. Skär sedan av den spetsiga delen på den utskurna konen, så att du får ett lock att lägga över fyllningen. Gör sedan frostingen.
Whipped Cream Cheese Frosting:
300 gram philadelphiaost
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 knivsudd bakpulver
11. Vispa grädden tillsammans med bakpulvret hårt i en stor skål.
12. Vispa ihop philadephiaost, florsocker och vaniljpulver i en separat skål.
13. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa tills allt precis har blandats. Vispa inte för länge, då finns det risk att frostingen blir för lös.
14. Spritsa cupcakesen och dekorera med figurer, pärlor eller strössel.
Aww så söta :)
Åh, vad fina!
Så fina cupcakes! Härliga färger! Jag måste försöka hinna göra lite påskcupcakes till helgen oxå:). Whipped cream cheese frosting är ju så himla gott med, verkligen en favorit.
Så underbart fina! :D
Söta! :)