Snickers Bars

Publicerat: 2013-11-13 Kl: 11:46:52 | I kategori: Brownies/Blondies

Kommer ni igår hur jag för ett tag sedan absolut inte tyckte om mandelmassa men sedan visade sig älska biskvier? Nu har det hänt igen, fast med jordnötter. För det tyckte jag ju inte heller om, tills att jag åt rocky road för första gången (som jag förresten misslyckades med i helgen! Hur sjutton kan man misslyckas med rocky road? Det handlar om att smälta choklad och blanda med övriga ingredienser, låta stelna och sedan skära i rutor. Men jodå tydligen går det att misslyckades med den oxå :/ )

Men jordnötter alltså. Riktigt gott i kombination med kola och chokladfudge, det kan jag intyga! Nu när det är mörkt större delen av dygnet (känns det som) och det är mulet och grått så passar det bra med bars som de här. De muntrar upp dagen på något sätt. Ätbara saker fullproppade med kalorier kan ju ha den tendensen ;)
 
 
Det är lite olika delmoment när du ska baka dessa, men inget av dem är egentligen särskilt komplicerat. Ett tips är att ta en kastrull storlek större när du ska koka kolan, eftersom den växer rätt rejält i kastrullen. Detta är något jag tenderar att glömma bort varje gång (kokar nog kola alltför sällan tror jag), men å andra sidan får jag en renskurad spis varje gång. Nog pratat (skrivet). Gå och gör dessa nu! Kram på er!
 
 
 
Snickers bars:
- 16 stycken
 
Chokladbotten:
 
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
 
2 dl jordnötter
 
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form som är 25*25 centimeter.
 
2. Smält smöret. Ställ åt sedan för att svalna lite.
 
3. Vispa ägg och socker och vaniljsocker vitt och poröst.
 
4. Vispa ner smöret.
 
5. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver och vänd samman med en slickepott. Vispa inte.
 
6. Häll smeten i den smorda formen och grädda längst ner i 22-25 minuter. Kakan ska inte vara rinnande, men inte heller för fast.
 
7. Låt svalna i formen och ställ sedan in hela formen i kylen i åtminstone en timme, så att den hinner stelna ordentligt.
 
8. Koka kolasåsen (se nedan) och bred över kakan i ett jämnt lager. Ställ in i kylen medan du kokar chokladfudgen.
 
9. Koka samman chokladfugen (se nedan). Samtidigt som du gör detta så hacka jordnötterna. Bre sedan fudgen över kolasåsen. Denna stelnar fort när du brer på den ovanpå kolasåsen, så stö över de hackade jordnötterna direkt efter så att den inte hinner stelna.
 
10. Låt stelna en stund innan du skär upp kakan i bitar. Förvara i kylskåp.
 
Kolasås:
 
2 dl grädde
1.5 dl ljus sirap
0.5 dl strösocker
 
1. Låt alla ingredienser koka samman i en tjockbottnad kastrull i cirka 15 minuter. Om du vill kan du göra kulprov (ha i lite smet i kallt vatten och se vilken konsistens den får när den stelnar). Smeten ska bli lite fast, men absolut inte hård.
 
Chokladfudge:
 
50 gram smör
3 msk vispgrädde
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker (gärna med chokladsmak)
 
1. Smält smöret.
 
2. Blanda ner övriga ingredienser och låt koka samman ett par minuter, tills dess att fudgen blir lite tjockare.
 
Kommentarer
Postat av: Molly

Känner att jag måste baka dessa på direkten när jag kommer hem, de ser ju helt underbart goda ut! (vilket jag antar att de också är ;))

Svar: Det var dem, enligt mig i alla fall =) Hoppas du testar dem!
Maria Lindgren

2013-11-13 @ 15:48:35
URL: http://mollysdiy.blogg.se
Postat av: Sara

Dessa ser ju helt ljuvliga ut! Sådär härligt kladdiga och goa som man vill ha på hösten! ;) Dessa måste jag verkligen prova! Tack för receptet, och hoppas du får en trevlig kväll i höstmörkret :)

Svar: Ja det är ju precis så de blev! Lite kladdiga samtidigt som de är lite sega och lite knapriga. Och bara riktigt riktigt goda. Hoppas du testar dem och att du gillar dem! =)
Maria Lindgren

2013-11-13 @ 16:51:27
URL: http://tarttokig.wordpress.com
Postat av: fridamariatess.blogg.se

oj vad gott det såg ut!

2013-11-16 @ 11:22:53
URL: http://fridamariatess.blogg.se/
Postat av: Ida

Åh det såg riktigt mumsigt ut! dom måste jag testa:)

2013-11-16 @ 11:24:06
URL: http://ilovecookies.blogg.se
Postat av: Elin

Såg super gott ut!Älskar snickers så det skulle vara kul att kunna göra egna :)

2013-11-16 @ 11:26:21
URL: http://elinsfantasier.blogg.se
Postat av: Jenny

Åh herregud vad gott!!

2013-11-16 @ 11:30:25
URL: http://jennyhedmans.blogg.se
Postat av: Sanna Johansson Bizzozero

Åh så gott det ser ut!

2013-11-16 @ 11:35:10
URL: http://ssannabizzozero.blogg.se/
Postat av: victoria

ÅÅh fy sjutton vad gott.

2013-11-16 @ 11:36:02
URL: http://smileoften.blogg.se
Postat av: Demonia - Alternativ Blogg

Ser verkligen gott ut!

2013-11-16 @ 11:36:58
URL: http://demonia.blogg.se
Postat av: Emma - Pluggar till FOTOGRAF

Åh. Önskar att jag inte var nötallergiker...

Svar: De är nog riktigt goda utan jordnötterna oxå. Ett alternativ är ju att använda flingsalt istället, för att ändå få den salta brytningen.
Maria Lindgren

2013-11-16 @ 11:37:12
URL: http://emmagrannfotografi.se/
Postat av: Dressyrponny.se

Gott!

2013-11-16 @ 12:26:40
URL: http://dressyrponny.se
Postat av: Mona

Ser underbart gott ut. Ska det vara rostade saltade jordnötter på?

Svar: Ja det var det jag använde =)
Maria Lindgren

2013-11-16 @ 12:57:08
Postat av: coffeeandcupcake.blogg.se

Så goda dom ser ut :)

2014-01-14 @ 20:12:23
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0