


Minihalloncupcakes med Cream Cheese Frosting
Publicerat: 2011-08-18 Kl: 17:55:13 | I kategori: CupcakesEn annan variant av minicupcakes som jag bjöd på under sex månaderskalaset. Även dessa utgår från Leilas grundrecept på cupcakes, men med hallon i smeten. Dekorerad med cream cheese frosting som jag färgade med pastafärg och dekorerade med sugarpaste.
¨


Leilas citroncupcakes:
~ 60 st minicupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron
Hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Vänd ner i äggsmeten.
5. Blanda i saft och rivet skal från en citron. Vill du ha i olika smaksättningar så dela upp smeten här och tillsätt sedan smaksättningen.
6. Placera ut muffinsformar på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje och fyll med smet så att den precis täcker hallonet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Håll koll, det går snabbt på slutet. Låt svalna.
Receptet på Cream Cheese Frosting hittar du här.



Leilas citroncupcakes:
~ 60 st minicupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron
Hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Vänd ner i äggsmeten.
5. Blanda i saft och rivet skal från en citron. Vill du ha i olika smaksättningar så dela upp smeten här och tillsätt sedan smaksättningen.
6. Placera ut muffinsformar på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje och fyll med smet så att den precis täcker hallonet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Håll koll, det går snabbt på slutet. Låt svalna.
Receptet på Cream Cheese Frosting hittar du här.
Kommentarer
Postat av: giulia
pasta färg, vart kan man köpa det?
Postat av: Marias cupcakes
Hej!
Jag köper min pastafärg på kakburken.se :)
Trackback