Champagnecupcakes

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 08:23:37 | I kategori: Cupcakes

Vi fortsätter med champagnetemat och denna gång är det champagnecupcakes, penslade med champagne och toppade med champagnefrosting som gäller. Och de blev så goda! Själva muffinsdelen fick den, enligt mig, helt rätta konsistensen med en blandning av mjuk, kompakt och riktigt saftig. Vita chokladknappar blandade i smeten ger en lite sötare brytning. Går ni i cupcakestankar inför nyår så är detta ett tips från mig!

Och eftersom temat för Månades sötsak denna gång är "extra allt" så blir dessa cupcakes mitt bidrag dit, eftersom de innehåller champagne, champagne och champagne =)








Champagnecupcakes:
~12 stycken

1.5 dl socker
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
0.75 dl champagne
50 gram vita chokladknappar (+2 msk mjöl)

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa samman smör och socker.

3. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt efter varje ägg till en jämn smet.

4. Blanda samman mjöl och bakpulver i en separat skål.

5. Rör ner mjölblandningen tillsammans med vispgrädden i äggsmeten.

6. Tillsätt champagnen och vispa till en jämn smet.

7. Blanda chokladknapparna med mjöl och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten.

8. Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.

9. Pensla cupcakesen med champagne direkt när du tagit ut dem. Låt svalna.

Champagnefrosting:

50 gram philadelphiaost
25 gram smör, rumstempererat
0.5 dl vispgrädde
0.25 dl champagne (champagneessens går oxå bra, öka då på vispgrädden något)
50 gram vita chokladknappar
3 dl florsocker

1. Smält chokladen och låt svalna.

2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Mixa samman i ungefär tre minuter. Om konsistensen känns för lös, låt den stå i kylskåpet en stund innan du spritsar den på dina cupcakes.
Kommentarer
Postat av: Sabina tårtgalen

Låter gott

2011-12-29 @ 12:22:55
URL: http://mammahjarta.blogg.se/
Postat av: Jennie

Åh, va fina de är! Jag blir alldeles lycklig!



(...och måste kanske tänka om inför nyårsdesserten...kanske ska det inte vara något mörkt chokladigt...)



Åh, så fina!!!

2011-12-29 @ 23:18:33
URL: http://borninagrasscottage.blogspot.com
Postat av: Vardaxlyx

Åhh dessa lätt ju kanon godat. ska göra whoopies ikväll och man kanske skulle kunna ta champange för essensen har jag hemma =)

Kramkram

2011-12-30 @ 11:25:35
URL: http://vardaxlyx.devote.se
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Vilka härligt glittriga bilder! Riktigt festlig nyårskänsla över dem =)

2011-12-30 @ 21:50:45
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com
Postat av: Marias cupcakes

Tack, de blev verkligen jättegoda!



Jennie: imorgon kommer förhoppningsvis ytterligare ett förslag på nyårsdessert, men då kanske det är i senaste laget :)



Hanna: Det är tanken =)

2011-12-30 @ 23:31:06
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/
Postat av: Elin (:

vilken söt blogg du har ! :)

2012-01-02 @ 18:23:25
URL: http://mlfaw.blogg.se/
Postat av: Felicia

Alltså gud vilken underbar blogg du har! :D blir så baksugen så försöker funderat ut till vad och när jag ska kunna få baka något till. Tack på förhand för alla härliga recept som jag garanterat tänker prova :D

2012-01-11 @ 19:09:02
URL: http://rosdalen.blogg.se/
Postat av: Amanda- Blonde in Qatar

ÅH HERRE vilken underbar blogg du har ja!!! Håller absolut med Felicia som kommenterat ovanför mig! Sitter här i skolan jätte muffins sugen av någon anledning och helt randomly kom jag in på din blogg (vilket jag DEFINITIVT kommer att fortsätta följa!!), och nu simmar jag i mitt hav av dregel typ.. haha. Så fina cupcakes du gör, och toppen mysig blogg :D Kram

2012-01-12 @ 10:05:39
URL: http://blondeinqatar.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Oj, fantastisk idé! Använder du riktig champagne, eller "bara" mousserande vin?

2012-01-16 @ 22:58:33
URL: http://lovisasguldkorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0