Vit chokladmousse
Publicerat: 2012-04-14 Kl: 09:42:30 | I kategori: FrostingsEnkel och riktigt god vit chokladmousse som fungerar både som topping på cupcakes och som fyllning i en tårta. Receptet är egentligen detsamma som vid dumlefluffen, bara det att det är vit choklad som används istället. Här har jag kombinerat den med kladdkakecupcakes och syrlig hallongrädde, en jättegod kombination!
Vit chokladmousse:
~12 cupcakes/1 lager tårtfyllning
180 gram vit choklad
3 dl grädde
1. Häll upp grädden i en kastrull.
2. Bryt chokladen i bitar och ha ner den i grädden.
3. Värm grädden försiktigt tills dess att chokladen smält, helst under omrörning så att inget fastnar i botten. Viktigt att grädden inte börjar koka, för då är risken stor att den skär sig och inte går att använda.
4. När all choklad har smält, ta bort kastrullen från plattan och låt svalna något. Häll sedan över grädden i en bunke och ställ denna i kylskåpet i minst fem timmar, helst över natten.
5. Vispa upp grädden som vanligt och den är sedan redo att användas till fyllning eller frosting.
Vit chokladmousse:
~12 cupcakes/1 lager tårtfyllning
180 gram vit choklad
3 dl grädde
1. Häll upp grädden i en kastrull.
2. Bryt chokladen i bitar och ha ner den i grädden.
3. Värm grädden försiktigt tills dess att chokladen smält, helst under omrörning så att inget fastnar i botten. Viktigt att grädden inte börjar koka, för då är risken stor att den skär sig och inte går att använda.
4. När all choklad har smält, ta bort kastrullen från plattan och låt svalna något. Häll sedan över grädden i en bunke och ställ denna i kylskåpet i minst fem timmar, helst över natten.
5. Vispa upp grädden som vanligt och den är sedan redo att användas till fyllning eller frosting.
Kommentarer
Trackback