Mormos äppelpaj
Publicerat: 2011-08-05 Kl: 10:23:00 | I kategori: DessertDen här pajen bakade min mormor alltid när jag växte upp. Den är så god! Så där lagom söt och krispig med smak av mycket kanel. Jag och min syster brukade alltid vilja smaka så mycket pajdeg att mormor började göra extra mycket av den, så att vi kunde få en varsin liten tallrik med deg, så att hon skulle slipa tjatet =)
Smuldeg:
~1 paj
250 gram smör
4 dl mjöl
2 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär smöret i mindre bitar och låt det bli rumsvarmt.
3. Vispa samman smöret med sockret och mjölet tills allt har blandats väl och blivit "smulor".
Fyllning:
4-5 äpplen, ex Golden Delicious
kanel
ca 1 msk socker
1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i jämntjocka klyftor.
2. Fördela äpplena jämnt i en pajform. Strö över lite socker och kanel innan du strör ut smuldegen jämnt.
3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills äpplena är mjuka och degen har fått en fin färg.