Minicitroncupcakes med Cream Cheese Frosting

Publicerat: 2011-08-02 Kl: 22:30:03 | I kategori: Cupcakes

Små söta cupcakes som man inte behöver ha dåligt samvete för om man råkar ta två (eller tre) :)





Minicitroncupcakes:
~60 stycken

150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Smält smöret och blanda ner tillsammans med vattnet.

4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en separat skål, som sedan vänds ner i äggsmeten.

5. Blanda ner rivet skal och saften från citronen.

6. Ställ ut minimuffinsformar på en plåt. Fyll formarna till 3/4.

7. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter. Ha lite uppsikt när de är i ugnen, det går snabbt eftersom de är så små.

Cream Cheese Frosting:

60 gram smör
100 gram philadelphiaost
1 tsk vanillinsocker
5 dl florsocker

1. Ta ut smöret ett tag innan frostingen ska göras, så att den hinner bli rumsvarmt.

2. Blanda samman alla ingredienser och vispa till du har en slät och fluffig frosting. Använd elvisp eller hushållsassistent för bästa resultat. Fyll en spritstyll eller bred glasyren med en spatel över cupcakesen. Om du vill så kan du dekorera cupcakesen med strössel, bär, sugarpaste etcetera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0