Minichokladcupcakes med Cream Cheese Frosting

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 18:26:36 | I kategori: Cupcakes

När Moa skulle döpas ville jag bjuda på flera saker jag aldrig hade bakat tidigare, så månaden innan provbakade jag massor med recept. Detta recept var iofs inte nytt i sig, men jag hade aldrig gjort dem i minivarianter eller med frosting tidigare. Gör man dem i miniformat så blir det ganska många, så ett tips är att variera fyllningarna.




Minichokladcupcakes:
~60 stycken

150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Smält smöret och blanda ner tillsammans med vattnet.

4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en separat skål, som sedan vänds ner i äggsmeten.

5. Ställ ut minimuffinsformar på en plåt. Fyll formarna till 3/4.

6. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter. Ha lite uppsikt när de är i ugnen, det går snabbt eftersom de är så små.

Cream Cheese Frosting:

60 gram smör
100 gram philadelphiaost
1 tsk vanillinsocker
5 dl florsocker

1. Ta ut smöret ett tag innan frostingen ska göras, så att den hinner bli rumsvarmt.

2. Blanda samman alla ingredienser och vispa till du har en slät och fluffig frosting. Använd elvisp eller hushållsassistent för bästa resultat. Fyll en spritstyll eller bred glasyren med en spatel över cupcakesen. Om du vill så kan du dekorera cupcakesen med strössel, bär, sugarpaste etcetera.
Kommentarer
Postat av: Henrik Stigell

Frostingen blir så god om man har philadelphiaost i, rekommenderas till alla!

2012-01-20 @ 15:56:56
URL: http://www.familjen-stigell.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0