Mintkysspraliner
Publicerat: 2011-11-26 Kl: 15:35:00 | I kategori: JulMörk choklad och mint som smälter i munnen...
Temat för Månadens sötsak är denna månad Vinter och detta blir mitt bidrag. Tycker att smakerna mint och choklad smakar lite extra gott när det är vinter =)
Mintkysspraliner:
~20 stycken
100 gram mörk choklad
2 dl florsocker
1-1 1/2 msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom
1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
2. Pensla insidan av ischokladformarna med choklad. Låt stelna i kylskåpet i ungefär 20 minuter innan du penslar på ett till lager choklad. Låt stelna i ytterligare 20 minuter.
3. Pilla bort formen från chokladen.
4. Rör samman mjölk och florsocker. Börja med en matsked mjölk och ha sedan i lite gram i taget under omrörning, tills du får en ganska tjock kräm. Rör ner pepparminten och smaka av, så att det blir lagom stark smak.
5. Spritsa mintkräm i varje chokladform. Låt stelna i kylen.
6. Spritsa eller klicka ut lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylskåpet.
Temat för Månadens sötsak är denna månad Vinter och detta blir mitt bidrag. Tycker att smakerna mint och choklad smakar lite extra gott när det är vinter =)
Mintkysspraliner:
~20 stycken
100 gram mörk choklad
2 dl florsocker
1-1 1/2 msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom
1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron.
2. Pensla insidan av ischokladformarna med choklad. Låt stelna i kylskåpet i ungefär 20 minuter innan du penslar på ett till lager choklad. Låt stelna i ytterligare 20 minuter.
3. Pilla bort formen från chokladen.
4. Rör samman mjölk och florsocker. Börja med en matsked mjölk och ha sedan i lite gram i taget under omrörning, tills du får en ganska tjock kräm. Rör ner pepparminten och smaka av, så att det blir lagom stark smak.
5. Spritsa mintkräm i varje chokladform. Låt stelna i kylen.
6. Spritsa eller klicka ut lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylskåpet.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Mums!
Postat av: Emelie
Wow! Detta ska jag prova :) Tack för receptet, Maria!
Postat av: Marie
Detta såg absolut intressant!! Måste provas ;)
Trackback