Pepparkakscheesecake
Publicerat: 2011-11-27 Kl: 21:17:46 | I kategori: Jul1a advent! För min del får det gärna komma lite snö snart, så där lagom mycket så att julkänslan kommer fram lite mer. 1a advent innebär ett litet julbord hos mina föräldrar, med julskinka, köttbullar, ägg och janssons frestelse, mums! Till adventsfikat har jag bakat denna cheesecake med pepparkaksbotten, kanske något att bjuda på till nästa advent?
Pepparkakscheesecake:
~10 bitar
Botten:
250 gram pepparkakor
100 gram smält smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret. Blanda samman dessa och bred ut massan i en springform. Platta till så att det blir en jämn botten.
Fyllning:
1 dl strösocker
3 ägg
400 gram rumsvarm philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Rör osten mjuk i en skål och tillsätt den sedan till äggvispet och vispa allt till en slät smet.
3. Vispa ner vaniljsocker och citronsaft.
4. Häll smeten i formen och ställ sedan in den i mitten av ugnen. Grädda i 40 minuter eller tills smeten har stelnat. Ta ut kakan och låt den svalna.
Topping:
2 dl créme fraiche
1 1/2 msk florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1. Rör ihop créme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred över toppingen när kakan har svalnat helt.
Pepparkakscheesecake:
~10 bitar
Botten:
250 gram pepparkakor
100 gram smält smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa pepparkakorna till smulor. Smält smöret. Blanda samman dessa och bred ut massan i en springform. Platta till så att det blir en jämn botten.
Fyllning:
1 dl strösocker
3 ägg
400 gram rumsvarm philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Rör osten mjuk i en skål och tillsätt den sedan till äggvispet och vispa allt till en slät smet.
3. Vispa ner vaniljsocker och citronsaft.
4. Häll smeten i formen och ställ sedan in den i mitten av ugnen. Grädda i 40 minuter eller tills smeten har stelnat. Ta ut kakan och låt den svalna.
Topping:
2 dl créme fraiche
1 1/2 msk florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1. Rör ihop créme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred över toppingen när kakan har svalnat helt.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Åh vad gott!
Postat av: Vardaxlyx
Ser smarrigt ut =)
Önskar dig en trevlig måndag!
Kramkram
Postat av: Johanna
Åh så gott!!
Postat av: Wesslantjej
Pepparkaka i bottnen är helt fantastiskt gott!:D
Trackback