Daimglasstårta

Publicerat: 2011-10-08 Kl: 19:16:00 | I kategori: Dessert

Igår kväll hade jag bästa tjejerna här för en kväll med tacos, vin och massa skratt. En kväll där vi bara satt och pratade bort flera timmar över köksbordet. Till efterrätt hade jag gjort en daimglasstårta med digestivesmulor, som var jättegod. Går hyfsat snabbt att fixa ihop, även om den kräver flertalet bunkar ;P

 



Daimglasstårta:
~1 tårta/8 portioner

4 ägg
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
3 dl vispgrädde
4 paket dubbel dajm
200 gram digestivekex

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).

2. Vispa gulor och strösocker poröst och rör ner philadelphiaosten.

3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.

4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Hacka daimen och blanda ner dem i smeten.

6. Krossa digestivekexen till smulor och varva dessa med smeten i en sockerkaksform.

7. Frys glasstårtan i cirka fem timmar. Tänk på att ta ut den en liten stund innan den ska serveras, så att den hinner tina något.
Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0