En liten smakbit
Publicerat: 2011-09-20 Kl: 11:29:00 | I kategori: CupcakesGjorde i ordning några cupcakes med citronsmak åt min mamma i helgen, som tack för att hon var barnvakt ett par timmar. På dem hade jag Whipped cream cheese frosting och garnerade lite enkelt med vanligt strössel. Denna frosting blir verkligen lätt och luftig och passar nog på de flesta cupcakes skulle jag tro! Tack mamma ♥
Citroncupcakes:
~ 20 st normalstora
150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält smöret och blanda ner tillsammans med vattnet.
4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en separat skål, som sedan vänds ner i äggsmeten.
5. Blanda ner rivet skal och saft från citronen.
6. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till ungefär hälften.
7. Grädda i ungefär 10 minuter. Låt svalna.
Whipped cream cheese frosting
~12 normalstora cupcakes
150 gram cream cheese
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
1 dl florsocker
1. Vispa grädden i en stor skål.
2. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en separat skål.
3. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa lite till, bara tills det är väl blandat och du har en bra konsistens på frostingen.