Runns chokladtårtbotten
Publicerat: 2012-06-11 Kl: 12:09:13 | I kategori: TårtbottenHar inte bakat något alls under helgen, så bjuder under tiden på ytterligare ett recept på en tårtbotten. Kallar denna för Runns tårtbotten eftersom ursprungsreceptet kommer från Linda Runn, men jag har ökat mängden kakao något. Det är en saftig och luftig chokladbotten, utan att för den delen bli för mäktig i smaken.
Chokladtårtbotten:
~20 cm form
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med mjölken.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
4. Häll smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet.
5. Blanda de torra ingrediensernai en separat skål och sikta sedan ner dessa i smeten, rör om med en slickepott.
6. Gräddas i den nedre delen av ugnen i ca 35-40 min. Känn med en provsticka när kakan är klar. Kom ihåg att inte öppna ugnsluckan under de första tjugo minutrarna!
Jag älskar den choklad botten
jag är superglad att du lägger ut olika recept på tårtbottnar, för jag ska utmana mig själv till min födelsedag och baka en hel tårta själv :) Så alla de här alternativen är awesome :D
ska göra en tårta till min skolavslutning imorgon, tänkte göra denhär tårtbotten med chokladmousse och hallon som fyllning. hoppas det blir gott! :)
Hihi, vilken tur att du tycker det! Är ju inte de roligaste inläggen kanske, men bra att ha :)
Johanna: det låter gott :)
tänkte använda mig av denna recepten imorgon när jag ska göra en hallon/choklad tårta till mig och min pojkvän på vår ett års dag.
men jag undra, vad ska jag göra om jag vill ha den tårtbotten hög? ska jag bara lägga till ägg? behöver jag öka mängd på de andra ingredienserna? :)