Sockerkaksbotten
Publicerat: 2012-06-23 Kl: 21:37:41 | I kategori: TårtbottenHade ni det bra igår, på midsommar? Vi hade ett gäng kompisar här och vi grillade, tävlade i femkamp, lyssnade på bra musik, och mumsade god efterrätt :) En riktigt maffig gräddtårta och cupcakes bjöds det på, tillsammans med en massa jordgubbar. Tänkte börja med att ge er receptet på tårtbottnarna som var i tårtan och denna gång får ni faktiskt en bild på dem oxå ;)
Sockerkaksbotten:
~2 formar a 16 centimeter
50 gram smör
3 stora ägg
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk (3%)
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa två bakformar, cirka 16 centimeter i diameter.
3. Smält smöret och låt det svalna.
4. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och pösigt.
5. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget under omrörning.
6. Vispa i smöret.
7. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner mjölblandningen i smeten.
8. Fördelena smeten jämnt i de båda formarna.
9. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter.
Receptet kommer från Linda Lomelino.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor
Var den saftig? Är den bättre än lika delar?
Postat av: Marias cupcakes
jag tyckte nog att den var ungefär lika saftig, men smakmässigt så är den här snäppet godare :)
Trackback