Sticky Chocolate Cupcakes

Publicerat: 2012-07-01 Kl: 13:44:37 | I kategori: Cupcakes

På midsommar bjöds det även på cupcakes här i huset. Gjorde favoriten kladdkakecupcakes, med vispad grädde och jordgubbar på sidan, så att man fick kombinera ihop dem hur man ville. Receptet finns lite varstans på bloggen tror jag, men det skadar aldrig att skriva det igen, de är väl värda att påminnas om! =) Nytt är i alla fall att jag även publicerar receptet dels med med måttangivelser i gram, dels att jag även skriver det på engelska! Jag har fått en del förfrågningar om att göra det och då passar det väl bäst att börja med favoritreceptet!
 
For the first time I will publish a recipe in English, and I´m starting of course with my all time favourite chocolate cupcake recepie! In the summer it tastes specially good served with whipped cream and fresh strawberries. The recepie is further down, after the pictures.
 
 
Kladdkakecupcakes:
~10 stycken
 
2 ägg
210 gram socker
3 msk kakao
1 gram salt
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
110 gram vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

4. Vispa ner salt, kakao och vaniljsocker.

5. Vispa ner smör och mjöl på låg hastighet. Vispa endast tills allt har blandats.

6. Fyll muffinsformar (som du placerat i en muffinsplåt) till ungefär hälften.

7. Grädda i mitten av ugnen i 12-13 minuter. Låt svalna.

 
Sticky Chocolate Cupcake:
~10 cupcakes
 
2 eggs
210 g sugar
3 tbsp cocoapowder
1 g salt
1/2 tsp vanillapowder
75 g unsalted butter
110 g flour
 
1. Preheat the oven to 200 C (400 F).
 
2. Line a cupcake pan with 10 mediumsized paper liners.
 
3. Melt the butter and set a side to cool down.
 
4. Whisk eggs and sugar until its light and airy.
 
5. Add the cocoapowder, salt and vanilla and combine everything.
 
6. Stir down the melted butter and the flour until alls is combined, not more.
 
7. Divide the batter between the cupcake liners, filling them no more then 1/2.
 
8. Bake for about 12-13 minutes in the mittle of the oven. Remove from cupcake pan and let cool completly. 
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: johannabd

Låter gott :)
men tror du skrev lite fel i receptet. Du menar väl 110g mjöl och inte 110 DL? ;)

Svar: Oj då, ja de blir nog inte så kladdiga med så mycket mjöl. nu är det ändrat, tack =)
Maria Lindgren

2012-07-01 @ 14:24:03
Postat av: Linda

Gud så somrigt och gott!! =)

Är det "bara" vanlig grädde som du spritsat, eller är något mer i?

Har aldrig testat att göra det med bara grädde, men det ser himla mumsigt ut. Håller dom sig snygga?

Mvh/Linda

Svar: Hej! Det är bara vanlig grädde som jag vispat ganska hårt. Grädden håller formen bra.
Maria Lindgren

2012-07-01 @ 15:25:06
URL: http://mittlillaliv.se
Postat av: Kerstin

Snyggt med blå formar till!

2012-07-01 @ 17:54:36
Postat av: Helena

Kladdkaka är alltid en favorit både i cupcakes och i vanlig kaka. Jättefina har du gjort dem!:) Det är så gott med choklad och jordgubbar.

Svar: Visst är det gott =) och tack!
Maria Lindgren

2012-07-01 @ 23:20:35
URL: http://baklust.blogg.se
Postat av: wilma, nellie och sara

Hej! Vi tre älskar älskar din blogg, för vi alla tre älskar att baka :D Plus att vi har en bakblogg, så skulle vara jätte kul om du ville kolla på den och se hur den är :) Skulle betyda jätte mycket! Kram :P

2012-07-02 @ 12:05:02
URL: http://bakeourday.blogg.se
Postat av: Marja

Kladdkakemuffinsar är så gott! Bra med grädde på!

http://bakasockerfritt.blogg.se/

2012-07-04 @ 08:53:19
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: kattis

hej, jag undrar hur mycket grädde du använde för att spritsa dom. Alltså t.ex 1 dl till 10 cupcakes.

Svar: Jag tror att ungefär tre deciliter grädde blir lagom att vispa till 10 cupcakes, beror ju helt på hur mycket grädde du vill ha på varje cupcake.
Maria Lindgren

2012-07-04 @ 18:17:14
URL: http://www.kattisps.blogg.se
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Vilka härliga bilder! Choklad, grädde och jordgubbar är verkligen gott tillsammans =)

2012-07-10 @ 11:19:15
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com
Postat av: Nadia

Ser underbart ut!!

Är tårtfatet från Leilas Generalstore? Älskar det!!!

Svar: Ja det är därifrån =) Älskar dem jag med, vill ha alla =)
Maria Lindgren

2012-07-13 @ 23:17:16
URL: http://nadiacaddy.wordpress.com
Postat av: Annelie

Hej, dessa ser supersmarriga ut, kan man dubbla receptet?

Svar: Hej! Ja det borde inte vara något problem alls =) Fördela degen på två plåtar bara, eller på ett bakplåtspapper i taget, för de sväller ganska mycket i ugnen.
Maria Lindgren

2013-07-02 @ 20:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0