Daimkladdkaka
Publicerat: 2012-03-14 Kl: 20:21:00 | I kategori: KladdkakaIdag har jag varit ledig från jobbet eftersom det är min jobbhelg den här helgen och vi passade på att åka in till grannstaden en sväng. Jag ville dels titta på en bärbar dator (min tanke är en alldeles egen bloggdator, men den idén har inte maken köpt riktigt ännu), dels titta på lite fotoutrustning. Vill bland annat ha nytt objektiv och ett stativ till kameran. Mitt intresse för fotografering har växt i takt med bloggen och då vill jag ha så bra saker som möjligt :)
Daimkladdkaka:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
1 st dubbel Daim
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smör och hackad choklad försiktigt över ett vattenbad eller i mikron. Rör om emellanåt och låt den sedan svalna lite.
3. Vispa ihop ägg och socker för hand.
4. Rör ner chokladsmeten i äggblandningen.
5. Rör ihop vetemjöl och salt i en separat bunke, blanda sedan ner mjölblandningen i smeten. Rör om tills smeten är jämn.
6. Hacka daimen och rör ner i smeten.
7. Smörj en rund kakform (min var 20 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter.
8. Låt kakan svalna i formen och ställ sedan in hela kakan i frysen en timme, alternativt i kylskåpet över natten.
Grädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 1/2 msk kakao
1 st dubbel Daim
1. Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao.
2. Hacka daimen.
3. Bred grädden över kakan och strö över den hackade daimen. (Förvara i kylskåpet).