Kladdkaka med kokostosca
Publicerat: 2013-08-04 Kl: 00:13:02 | I kategori: KladdkakaBjuder på ytterligare variant av den älskade kladdkakan här =) Undrar om jag någonsin kommer tröttna på den, förmodligen inte... Har till och med startat en ny kategori här på bloggen, just för att kunna samla alla olika varianter på ett lite lättare sätt. Denna gång serverade jag kladdkakan med ett täcke av ett sött och lite knäckigt toscatäcke, med smak av kokos. En av de godaste kombinationerna som finns, om du frågar mig =) Har ni något favoritvariant av kladdkaka? Tipsa gärna!
Kladdkaka med kokostosca:
- 1 kaka, 22 centimeter
2 ägg
2.5 dl socker
75 gram smör
3 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
200 gram kokosflingor
2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
75 gram smör
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form, som är 22 centimeter i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Smält smöret och låt det svalna något.
4. Vispa ner kakao, vanilj och salt i äggsmeten.
5. Vispa ner det smälta smöret.
6. Blanda snabbt ner mjölet, överbearbeta inte smeten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
8. Lägg alla ingredienser till toscan i en kastrull och låt koka samman i ett par minuter.
9. Ta ut kakan efter angiven tid och bred ut toscan över den, tills du har ett jämnt lager.
10. Grädda i ytterligare tio minuter, tills att toscan fått en fin gyllene färg.
11. Ta ut och låt svalna innan servering.
Kommentarer
Postat av: Vendela Nilsson
åh va gott!
Postat av: Mirre Syr
Vilken underbar kombo..Choklad och cocos! Mums! :)
Svar:
Maria Lindgren
Postat av: Johanna E
Mmm, brukar göra en liknande, så himla god! :)
Postat av: Louise
Bakade denna i lördags till mina vänner som jag hade på middag. Snack om att den gick hem! :) Himelsk god var den, tummen upp. :)
Svar:
Maria Lindgren
Trackback