Chocolate Carrot Cake
Publicerat: 2013-01-11 Kl: 13:15:58 | I kategori:Fredag idag och här kommer en kaka som passar utmärkt att bjuda på till godfikat i helgen! Det är en morotskaka som fått en liten tvist av choklad och lite kryddor. Mycket saftig och god! Vill man ha den lite mildare i smaken går det utmärkt att utesluta kryddorna (förutom kanelen!)
Nu bär det av till jobbet för mig, dags för veckans sista jobbpass. Sen väntar en helg med bakande till kalas, födelsedagsfirande och planering av barnkalas. Mycket skoj att se fram emot alltså ;) Ha en trevlig helg!
Chocolate Carrot Cake:
- 1 kaka
- 1 kaka
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
2 dl socker
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
0.5 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
0.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl olja
2 dl rivna morötter
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form som är ungefär 20 centimeter i diameter.
2 tsk bakpulver
1 dl olja
2 dl rivna morötter
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form som är ungefär 20 centimeter i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Ha ner kanel, ingefära, kardemumma och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten.
4. Vispa ner mjöl, kakao och bakpulver.
5. Ha i oljan och slutligen rivna morötter och vispa tills allt har blandats.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter. Låt svalna några minuter innan du stjälper upp den ur formen.
3. Ha ner kanel, ingefära, kardemumma och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten.
4. Vispa ner mjöl, kakao och bakpulver.
5. Ha i oljan och slutligen rivna morötter och vispa tills allt har blandats.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter. Låt svalna några minuter innan du stjälper upp den ur formen.
7. När kakan svalnat, bred glasyr (se nedan) ovanpå och eventuellt runtomkring.
Chokladglasyr:
- 1 kaka
200 gram philadelphia Marabou
50 gram smör, rumstempererad
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Vispa samman ost, smör och vaniljsocker.
2. Vispa i florsocker, lite i taget tills att du får en konsistens och smak du är nöjd med (för mig blev detta cirka fyra deciliter).
(Det går självklart bra att använda vanlig philadelphiaost och istället smaksätta med kakao eller lite smält choklad. Du väljer!)
Denna kaka blir mitt bidrag till Månadens sötsak, vars tema i januari är mjuka kakor!
Kommentarer
Postat av: Johanna
Himmel och pannkaka så god den ser ut!!
Postat av: Sabina mammastårtor
Ser jätte gott ut och fina foton med!!
Postat av: Sabina mammastårtor
Ser jätte gott ut och fina foton med!!
Postat av: Kristin @ The Chocolate Box
Spännande! Det har jag aldrig tänkt på, att man kan göra en chokladversion av morotskaka. Gissar att den är jättesaftig och god! :)
Postat av: Sofie Ekblom | foto
Åh herregud vad gott det ser ut! :)
Postat av: Astrid - CupcakesHBG
Låter ju hur gott som helst! Det måste jag pröva!
Postat av: Elin
Jag är inte riktigt säker på vad det är för något, men jag behöver den!
Svar:
Maria Lindgren
Postat av: Rebecka
Den både ser och låter hur god ut som helst!
Ska helt klart prova något/några av dina recept någon dag :)
Postat av: sophiagranfors.blogg.se
Åh guuuud vad gott det ser ut...
Postat av: ladycupcake.blogg.se
vad fina svarta rosor!!!
Svar:
Maria Lindgren
Trackback