Kokospannacotta med jordgubbar
Publicerat: 2013-03-04 Kl: 09:33:46 | I kategori: DessertDen här pannacottan fick mig verkligen att längta efter sommaren! Färska jordgubbar brukar ha den effekten... I år ska vi utöka jordgubbslandet så att det blir dubbelt så stort dessutom, så kanske det blir några jordgubbar över efter att barnen gått sin dagliga "jordgubbsletarrunda" i landet.
Kokospannacotta:
- 4 portioner
2 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
0.5 dl strösocker
2 gelatinblad
färska jordgubbar
1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
2. Värm grädden och kokosmjölken i en kastrull tillsammans med sockret. Rör om emellanåt.
3. Rör ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt sedan svalna något.
4. Fördela pannacottan i mindre portionsglas och ställ in i kylen för att stelna, i minst tre timmar.
5. Hacka jordgubbarna och fördela över pannacottan, garnera eventuellt med lite citronmeliss.
Kommentarer
Postat av: Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡
Såg riktigt riktigt gott ut!
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen
ÅH så läckert det ser ut :D Ska allt köpa massa jordgubbar till helgen!
Postat av: Mamma till William och Wilma
Så gott det ser ut med jordgubbar :)
Postat av: amelia
hej, har du inga recept som e typ supernyttiga, wanna get in shape for the summer you know ;)
Svar:
Maria Lindgren
Postat av: michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥
ojoj..så himla gott det där ser ut!
Postat av: Erika
Vilket underbart recept! Jag är såld på panna cotta men vill gärna förnya mig ibland. Kokosmjölk är ett bra sätt att göra det! Vackra bilder också! Nu ska jag kika runt lite och inspireras!Ha en fin dag!
Postat av: Suzanne
Om inte detta får en att tänka sommar, då vet inte jag. Vilka fantastiska bilder du tar också!! Fint.
Svar:
Maria Lindgren
Trackback