Marängsmörkräm
Publicerat: 2011-08-05 Kl: 11:13:14 | I kategori: FrostingsMarängsmörkräm:
~12 normalstora cupcakes
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
saft från ½ citron
200 g smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1. Ta ut smöret i rumstemperatur så att det mjuknar.
2. Gör iordning ett vattenbad (en kastrull till hälften fylld med vatten som sedan värms upp) på spisen. Blanda äggvitor, socker och saft från citronen i en rostfri skål och vispa sedan kraftigt över vattenbad. Marängen ska tjockna och bli hård - så hård att skålen ska kunna hållas upp och ner utan att marängen rör sig ur fläcken, vilket tar ungefär 5-6 minuter.
3. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsättet vispa till marängen kallnat, i ungefär 8-10 minuter. Under tiden
tillsätter du lite smör åt gången. När marängmsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker.
4. Dekorera muffinsen, exempelvis genom att bre marängsmörkrämen på dem eller genom att använda en spritspåse med tyll.
~12 normalstora cupcakes
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
saft från ½ citron
200 g smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1. Ta ut smöret i rumstemperatur så att det mjuknar.
2. Gör iordning ett vattenbad (en kastrull till hälften fylld med vatten som sedan värms upp) på spisen. Blanda äggvitor, socker och saft från citronen i en rostfri skål och vispa sedan kraftigt över vattenbad. Marängen ska tjockna och bli hård - så hård att skålen ska kunna hållas upp och ner utan att marängen rör sig ur fläcken, vilket tar ungefär 5-6 minuter.
3. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsättet vispa till marängen kallnat, i ungefär 8-10 minuter. Under tiden
tillsätter du lite smör åt gången. När marängmsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker.
4. Dekorera muffinsen, exempelvis genom att bre marängsmörkrämen på dem eller genom att använda en spritspåse med tyll.
Kommentarer
Trackback