Ghost Pops
Publicerat: 2011-10-21 Kl: 23:01:43 | I kategori: Cake PopsJag fortsätter med Halloween =) Jag hade en ganska klar bild hur jag skulle göra cake pops i form av spöken. Haha, vad kan jag säga. De blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig! Men jag tycker de blev ganska söta i alla fall så bjuder på dem ändå ;P Kanske kan de inspirera någon. Skulle nog ha gjort dem lite tunnare och måla ett ansikte av choklad med hjälp av en tandpetare var ju inte det lättaste =)
Ghost Pops:
~10 stycken
Ca 100 gram lakritscupcakes (endast muffinsdelen, recept finns här)
100 gram philadelphiaost
1/2 msk lakritspulver
100 gram vit choklad
Vit chokladfärg (pulver att färga choklad med, kan uteslutas)
Mörk choklad (till ögon)
1. Smula sönder cupcakesen i en bunke.
2. Ha ner osten och lakritspulver och blanda tills du får en formbar deg.
3. Forma små spöken. Jag rullade bollar som jag sen tryckte ihop lite för att få ett mindre huvud och en större kropp.
4. Låt stelna i frysen. Smält under tiden chokladen och ha eventuellt i färg för att få spökena vitare.
5. Doppa ena änden av pinnen i choklad innan du trycker in den i ett spöke. Upprepa på samtliga och låt dem stelna till någon minut i frysen.
6. Doppa spökena i chokladen och ställ dem i "något" (denna gång använde jag mig av en urdrucken 1 1/2 l mjölktetra som jag lade ner och stack hål i, äggkartong fungerar annars oxå bra). Låt stelna i kylen.
7. Smält den mörka chokladen och måla ansiktet på spökena med en tandpetare. Förvara i en luftät burk i kylskåpet. De håller i upp till en vecka.
Ghost Pops:
~10 stycken
Ca 100 gram lakritscupcakes (endast muffinsdelen, recept finns här)
100 gram philadelphiaost
1/2 msk lakritspulver
100 gram vit choklad
Vit chokladfärg (pulver att färga choklad med, kan uteslutas)
Mörk choklad (till ögon)
1. Smula sönder cupcakesen i en bunke.
2. Ha ner osten och lakritspulver och blanda tills du får en formbar deg.
3. Forma små spöken. Jag rullade bollar som jag sen tryckte ihop lite för att få ett mindre huvud och en större kropp.
4. Låt stelna i frysen. Smält under tiden chokladen och ha eventuellt i färg för att få spökena vitare.
5. Doppa ena änden av pinnen i choklad innan du trycker in den i ett spöke. Upprepa på samtliga och låt dem stelna till någon minut i frysen.
6. Doppa spökena i chokladen och ställ dem i "något" (denna gång använde jag mig av en urdrucken 1 1/2 l mjölktetra som jag lade ner och stack hål i, äggkartong fungerar annars oxå bra). Låt stelna i kylen.
7. Smält den mörka chokladen och måla ansiktet på spökena med en tandpetare. Förvara i en luftät burk i kylskåpet. De håller i upp till en vecka.
Kommentarer
Postat av: Ida & Nike
WOW vilken Idè! Tack, det blir garanterat ett par sådanna jag försöker mig på till en Haloweenfest vi har nästa vecka :)
KRAM
Ida & Nike
Postat av: Elin
Vilka söta :)
Postat av: Ida
Söta blev de nog allt, och säkert goda med!
Postat av: Liz
Så söta :)
Postat av: Anna
Postat av: Anna
Din blogg äger! + att jag måste gå till tandläkaren för dina recept är ju så söta!!
Postat av: Sara - Ensamstående mamma
Så häftigt! Den här bloggen sparar jag i favoriter :)
Svar:
Maria Lindgren
Trackback