Hallonrutor med kokosglasyr
Publicerat: 2011-10-11 Kl: 10:26:20 | I kategori: Mjuka kakorHallonrutor:
~30 bitar
3 ägg
3 dl socker
200 gram smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
500 gram frysta hallon
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper (alternativt smörj den).
3. Smält smöret och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
6. Rör ner det smälta smöret.
7. Vänd ner mjölblandningen.
8. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet.
9. Häll smeten i långpannan och häll över de frysta hallonen. Grädda i ungefär 25 minuter. Låt kakan kallna.
Glasyr:
400 gram cream cheese
12 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
300 gram rumsvarmt smör
Riven kokos
Rosa pastafärg (röd hushållsfärg fungerar oxå)
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en slät kräm. Ha i några droppar färg om du vill ha den rosa.
2. Bred glasyren jämnt över kakan och strö över lite riven kokos som dekoration.
Vad goda de ser ut!
Så söta!
Hej!
Så roligt att du är med och tävlar hos mig om fin fin textil från Nyblom Kollén!
Lycka till!
Kram Karin
Oj så gott det låter, blev så härlig färg på dom, med det ljusrosa över det mörkrosa
Oj, vilken underbar blogg!
De där ser ju bara så underbart goda ut!
Det här receptet ska jag definitivt testa. Ser hur gott ut som helst!