Rulltårta med hallonsylt
Publicerat: 2011-09-05 Kl: 16:53:17 | I kategori: Mjuka kakorFörsta gången jag skulle baka en rulltårta gick någonting väldigt galet. Smeten blev jättetunn och svällde ingenting i ugnen, så jag kunde rulla ihop den i princip hur många varv som helst. Hur som helst. Kände att det var dags att göra ett nytt försök och började bläddra i A Piece of Cake av Leila Lindholm (som i oktober kommer ut med en ny bakbok, med bland annat en massa recept på cupcakes) och mycket riktigt fanns det ett recept där. Ändrade lite i det (har aldrig varit särskilt förtjust i mandelspån) och fick ett mycket bättre resultat denna gång =)
Rulltårta:
~10 skivor
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
skal av 1 apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl hallonsylt
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker citt och pösigt.
3. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål innan du vänder ner detta i smeten.
5. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt och tunt på denna.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka fem minuter.
7. Ta fram en till plåt och klä denna med bakplåtspapper. Ha strösocker på den gräddade smeten innan du stjälper upp den på den andra plåten. Lossa försiktigt bakplåtspappret.
8. Bred ut hallonsylten jämnt, innan du rullar ihop tårtan. Den ska fortfarande vara varm när du gör detta.
Rulltårta:
~10 skivor
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
skal av 1 apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl hallonsylt
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker citt och pösigt.
3. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål innan du vänder ner detta i smeten.
5. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt och tunt på denna.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka fem minuter.
7. Ta fram en till plåt och klä denna med bakplåtspapper. Ha strösocker på den gräddade smeten innan du stjälper upp den på den andra plåten. Lossa försiktigt bakplåtspappret.
8. Bred ut hallonsylten jämnt, innan du rullar ihop tårtan. Den ska fortfarande vara varm när du gör detta.
Kommentarer
Trackback