Ungherrar
Publicerat: 2011-09-04 Kl: 20:28:04 | I kategori: SmåkakorDet här måste vara de godaste småkakorna som finns! Lite farliga sådär, börjar man äta en så tar man snart en till och sen en till och...
Ungherrar:
~ massor
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 dl socker
250 gram smör (rumstempererat)
1 ägg
strösocker
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
2. Arbeta in smöret och låt därefter degen vila kallt i en timme.
3. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
4. Arbeta ut degen i längder på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna.
5. Vispa upp ett ägg lätt i en skål. Pensla sedan längderna med ägget. Ha på strösocker.
6. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills längderna fått fin färg. Låt svalna lite grann, skär sedan längderna i bitar medan de fortfarande är lite varma.
Ungherrar:
~ massor
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 dl socker
250 gram smör (rumstempererat)
1 ägg
strösocker
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
2. Arbeta in smöret och låt därefter degen vila kallt i en timme.
3. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
4. Arbeta ut degen i längder på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna.
5. Vispa upp ett ägg lätt i en skål. Pensla sedan längderna med ägget. Ha på strösocker.
6. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills längderna fått fin färg. Låt svalna lite grann, skär sedan längderna i bitar medan de fortfarande är lite varma.
Kommentarer
Trackback