Choklad & mint

Publicerat: 2012-04-29 Kl: 20:18:57 | I kategori: Cupcakes

Valborg ikväll! Jag har verkligen förlorat tidsuppfattningen denna vår, allt går liksom bara i ett. Jag har inget jobb där man automatiskt är ledig på röda dagar, så helgdagar och sånt glöms liksom bort. Verkar blir bra väder i alla fall, brukar nästan alltid regna här när det är valborgsmässoafton, skönt med lite sol!



En kollega bad mig tidigare baka lite cupcakes till en födelsedag. Enda önskemålet var att det skulle vara kladdkake, sen fick jag i princip fria händer. Valde att göra dem lite glada och våriga och använde lite blandade formar och strössel i olika fäger, allt från drOetker. Smaksatte frostingen med lite pepparmint, det fungerar alltid bra med choklad =)





Kladdkakecupcakes:
~10 stycken

2 ägg
2.5 dl socker
3 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
2 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

4. Vispa ner salt, kakao och vaniljsocker.

5. Vispa ner smör och mjöl på låg hastighet. Vispa endast tills allt har blandats.

6. Fyll muffinsformar (som du placerat i en muffinsplåt) till ungefär hälften.

7. Grädda i mitten av ugnen i 12-13 minuter. Låt svalna.

6. Bred chokladkrämen (se nedan) över cupcaken.

Mintfrosting:
~12 - 16 cupcakes

300 gram philadelphiaost
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker
Pepparmintarom

1. Vispa grädde och bakpulver hårt.

2. Blanda philadelphia, vaniljpulver och florsocker i en skål. Vispa samman på låg hastighet tills allt har gått ihop.

3. Blanda ihop båda smeterna och vispa på låg hastighet tills frostingen är fluffig.

4. Ha i pepparmint, ett par droppar i taget. Smaken är mycket koncentrerad så smaka av allt eftersom.

5. Spritsa dina cupcakes!
Kommentarer
Postat av: Johanna

Hur fick du formarna att hålla sig så fina? Mina blir alltid så tråkiga när jag använder mig av en mörkare smet..

2012-04-30 @ 19:32:24
Postat av: Marias cupcakes

Dessa formar håller färg och form jättebra! Är vanliga formar från DrOetker som finns att köpa i mataffären.

2012-04-30 @ 23:45:24
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/
Postat av: Anna

Jättefina! När jag bakar cupcakes etc blir alltid formarna så fula, ser ut att förstöras av fettet i smeten. Använder även cupcakesplåt. Har du något tips?

2012-05-01 @ 10:43:18
Postat av: Marias cupcakes

Satsa på formar av bra kvalite! För att de verkligen ska hålla färg så är det ett måste. Ju tjockare papper, desto bättre. Leta efter formar där det står att de är fettåliga eller "greaseproof". Dessa från droetker är jättebra och de finns att köpa i mataffären (i alla fall de större borde ha dem).

2012-05-01 @ 11:55:25
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/
Postat av: HanneChan

Ååh! De ser jättefina ut! :3

2012-05-01 @ 15:37:04
URL: http://heartgoesboom.blogg.se/
Postat av: Sandra

Härliga cupcakes!!!

2012-05-01 @ 17:40:10
URL: http://sandraskok.blogspot.com
Postat av: Tove

Så goda de ser ut, och härligt färgglada! Håller med dig om att de här formarna är superbra. :)

2012-05-04 @ 10:40:43
URL: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/
Postat av: Mette

Åååå jag fick ju en massa saker av dem för ett tag sedan & därav dessa formar! Har inte prövat dem, men de ser ju bra ut!

2012-05-06 @ 21:48:55
URL: http://mirabellcupcake.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vilka otroligt fina cupcakes! Jag älskar formarna och strösslet. De ser verkligen fantastiskt våriga och fina ut :)

2012-05-07 @ 21:51:14
URL: http://alovelycake.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0