Chokladmousse
Publicerat: 2012-06-13 Kl: 11:51:54 | I kategori: FrostingsEnkel med god chokladmousse. Det gäller bara att ha lite framförhållning så att man gör den i god tid innan man behöver den. Själv ska jag toppa några saftiga cupcakes med moussen imorgon =)
Chokladmousse:
~12 cupcakes eller 1 lager tårtfyllning
180 gram mjölkchoklad
3 dl grädde
1. Hacka chokladen.
2. Ha i chokladen i en kastrull tillsammans med grädden.
3. Värm grädden försiktigt tills dess att chokladen har smält. Grädden får INTE koka!
4. Häll över i en bunke och låt svalna en stund. Ställ sedan in den i kylen.
5. Låt stå i kylen i minst fem timmar, helst över natten.
6. Vispa upp grädden som vanligt tills den bli fluffig.
Chokladmousse:
~12 cupcakes eller 1 lager tårtfyllning
180 gram mjölkchoklad
3 dl grädde
1. Hacka chokladen.
2. Ha i chokladen i en kastrull tillsammans med grädden.
3. Värm grädden försiktigt tills dess att chokladen har smält. Grädden får INTE koka!
4. Häll över i en bunke och låt svalna en stund. Ställ sedan in den i kylen.
5. Låt stå i kylen i minst fem timmar, helst över natten.
6. Vispa upp grädden som vanligt tills den bli fluffig.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor
Den e helt klart godast
Postat av: GJ
Ett måste att prova!
Älskar din bakblogg btw. Är helt klart nummer 1 hos mig! :)
Postat av: Katten
Det lät gott! Bra med mjölkchoklad också istället för mörk, jag kan inte äta mörk choklad. ^^
Postat av: Marias cupcakes
GJ, tack! Kul att höra :)
Postat av: Maria
Låter jättegott! Funkar den bra att ha i tårtor?
Postat av: Marias cupcakes
Hej Maria! Den fungerar jättebra att ha i tårtor.
Postat av: Hanna
Åh gott, det receptet får man spara! :)
Postat av: Johanna
Kan man göra detta recept men byta ut mjölkchokladen till vitchoklad?
Svar:
Maria Lindgren
Postat av: Pamela
Ska man vispa den efteråt man har smält chokladen i grädden och sen stå i kylen sen vispa?
Trackback