Dulche de Leche

Publicerat: 2012-06-16 Kl: 22:43:53 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)

Har ni provat dulche de leche någon gång?  Det är en burk med sötad kondenserad mjölk som du kokar i en kastrull i ett par timmar, så har du sen en söt god kolasås som du kan använda till många saker: fyllning i cupcakes eller tårtor, i pajer, i macarons, till pannacotta, till att göra mousser eller bara till att äta som den är.Allt du behöver är en kastrull med vatten och en burk med sötad kondenserad mjölk (finns i hyllan med bakingredienser i de flesta affärer). Se till att burken är hel och ren. Börja med att ta bort pappret som är på burken, lägg den sedan i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker burken. Låt den sedan koka i 2-4 timmar, ju längre du kokar desto fastare blir kolan. Burken på bilden har kokat i ungefär 3 timmar. Tänk på att du kan få fylla på med vatten emellanåt, vartefter att det kokar bort.

Efter att den kokat färdigt låter du den svalna något innan du öppnar burken. Tänk på att vara försiktig när du gör detta, det kan stänka upp lite varm kolasås när trycket i burken släpps. Förvaras i kylskåp i ungefär en vecka, går även utmärkt att frysa.
Kommentarer
Postat av: Matilda

Ååh, jag älskar dulce de leche! Skulle kunna äta upp en hel burk, det är ju såå gott! :D

2012-06-17 @ 18:41:56
URL: http://www.matildas-kafferep.blogspot.com
Postat av: Anonym

ska de koka så de bubblar i 4 timmar? jag köpte idag å lät den sjuda i säkert 4 timmar, å de va endast brun mjölk jag öppnade.....vad gjorde jag för fel? Ska de va en lite kastrull eller???

Svar: Ja det ska koka. Om du kokade i fyra timmar borde du ha haft en fast kolakräm... Kastrullens storlek spelar inte så stor roll (mer än att det går åt mer vatten), det som är viktigt är att burken är täckt med vatten hela tiden.
Maria Lindgren

2012-06-27 @ 21:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0