Dulche de Leche
Publicerat: 2012-06-16 Kl: 22:43:53 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)Har ni provat dulche de leche någon gång? Det är en burk med sötad kondenserad mjölk som du kokar i en kastrull i ett par timmar, så har du sen en söt god kolasås som du kan använda till många saker: fyllning i cupcakes eller tårtor, i pajer, i macarons, till pannacotta, till att göra mousser eller bara till att äta som den är.
Allt du behöver är en kastrull med vatten och en burk med sötad kondenserad mjölk (finns i hyllan med bakingredienser i de flesta affärer). Se till att burken är hel och ren. Börja med att ta bort pappret som är på burken, lägg den sedan i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker burken. Låt den sedan koka i 2-4 timmar, ju längre du kokar desto fastare blir kolan. Burken på bilden har kokat i ungefär 3 timmar. Tänk på att du kan få fylla på med vatten emellanåt, vartefter att det kokar bort.
Efter att den kokat färdigt låter du den svalna något innan du öppnar burken. Tänk på att vara försiktig när du gör detta, det kan stänka upp lite varm kolasås när trycket i burken släpps. Förvaras i kylskåp i ungefär en vecka, går även utmärkt att frysa.
Allt du behöver är en kastrull med vatten och en burk med sötad kondenserad mjölk (finns i hyllan med bakingredienser i de flesta affärer). Se till att burken är hel och ren. Börja med att ta bort pappret som är på burken, lägg den sedan i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker burken. Låt den sedan koka i 2-4 timmar, ju längre du kokar desto fastare blir kolan. Burken på bilden har kokat i ungefär 3 timmar. Tänk på att du kan få fylla på med vatten emellanåt, vartefter att det kokar bort.
Efter att den kokat färdigt låter du den svalna något innan du öppnar burken. Tänk på att vara försiktig när du gör detta, det kan stänka upp lite varm kolasås när trycket i burken släpps. Förvaras i kylskåp i ungefär en vecka, går även utmärkt att frysa.
Kommentarer
Postat av: Matilda
Ååh, jag älskar dulce de leche! Skulle kunna äta upp en hel burk, det är ju såå gott! :D
Postat av: Anonym
ska de koka så de bubblar i 4 timmar? jag köpte idag å lät den sjuda i säkert 4 timmar, å de va endast brun mjölk jag öppnade.....vad gjorde jag för fel? Ska de va en lite kastrull eller???
Svar:
Maria Lindgren
Trackback