Limecurd
Publicerat: 2012-06-24 Kl: 19:44:49 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)Limecurd:
~ca 3 dl
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 limefrukter, saft och skal
50 gram smör, rumsvarmt i kuber
1. Häll socker, ägg, limeskal och -saft i en tjockbottnad kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar på. Rör hela tiden, det går snabbt!
2. Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret. Fortsätt röra tills det har smält.
3. Häll upp i en lufttät burk. Förvara i kylen upp till en vecka.
Återigen ett recept från Linda Lomelino och det kommer nog bli fler, har hittat många intressanta recept att testa i hennes bok. Metoden jag använt är dock lite annorlunda, hon använder ett vattenbad att koka ihop limecurden i, men det var ingenting som fungerade för mig.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor
Sp fräscht och gott
Trackback