Limecurd

Publicerat: 2012-06-24 Kl: 19:44:49 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)

 
Limecurd:
~ca 3 dl
 
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 limefrukter, saft och skal
50 gram smör, rumsvarmt i kuber
 
1. Häll socker, ägg, limeskal och -saft i en tjockbottnad kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar på. Rör hela tiden, det går snabbt!
 
2. Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret. Fortsätt röra tills det har smält.
 
3. Häll upp i en lufttät burk. Förvara i kylen upp till en vecka.
 
 
 
Återigen ett recept från Linda Lomelino och det kommer nog bli fler, har hittat många intressanta recept att testa i hennes bok. Metoden jag använt är dock lite annorlunda, hon använder ett vattenbad att koka ihop limecurden i, men det var ingenting som fungerade för mig.
Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor

Sp fräscht och gott

2012-06-25 @ 00:16:41
URL: http://www.mammastartor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0