Peanutbutter Cookies
Publicerat: 2012-05-11 Kl: 22:05:36 | I kategori: CookiesNu börjar jag landa lite igen efter helgens aktiviteter, men en weekend i storstan gav mersmak måste jag säga :) Innan jag åkte så bakade jag dessa kakor, så att lilla familjen skulle ha något gott att äta när jag var borta. Goda blev de, stora kakburken var slut när jag kom hem efter ett par dagar :)
Receptet kommer från Hummingbird Bakery och är verkligen ett toppenrecept, alla kakor blir så där perfekt runda och platta som de ska vara (enligt mig i alla fall). Gillar recept som känns omöjliga att misslyckas med. Dessa kakor blir sådär härligt sega i mitten och krispiga på kanterna.
Peanutbutter Cookies:
~30 stycken
225 gram smör, rumstempererat
200 gram strösocker
200 gram ljust råsocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
240 gram jordnötssmör
340 gram mjöl
2 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 gram mörk choklad, grovt hackad eller chokladknappar
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet.
3. Vispa ned ett ägg i taget och vispa en liten stund efter varje.
4. Vispa ner vanilj och jordnötssmör på låg hastighet.
5. Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg.
6. Vänd ner chokladen med en slickepott.
7. Rulla bollar stora som en pingisboll, ungefär sex per plåt är lagom. De behöver ha utrymme mellan sig eftersom de dels flyter ut och dels sväller.
8. Grädda cirka 10 minuter, tills de är gyllene runt kanterna och ganska platta.
9. Låt kakorna svalna något på plåten, låt dem sedan svalna helt på ett galler.
Receptet kommer från Hummingbird Bakery och är verkligen ett toppenrecept, alla kakor blir så där perfekt runda och platta som de ska vara (enligt mig i alla fall). Gillar recept som känns omöjliga att misslyckas med. Dessa kakor blir sådär härligt sega i mitten och krispiga på kanterna.
Peanutbutter Cookies:
~30 stycken
225 gram smör, rumstempererat
200 gram strösocker
200 gram ljust råsocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
240 gram jordnötssmör
340 gram mjöl
2 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 gram mörk choklad, grovt hackad eller chokladknappar
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet.
3. Vispa ned ett ägg i taget och vispa en liten stund efter varje.
4. Vispa ner vanilj och jordnötssmör på låg hastighet.
5. Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg.
6. Vänd ner chokladen med en slickepott.
7. Rulla bollar stora som en pingisboll, ungefär sex per plåt är lagom. De behöver ha utrymme mellan sig eftersom de dels flyter ut och dels sväller.
8. Grädda cirka 10 minuter, tills de är gyllene runt kanterna och ganska platta.
9. Låt kakorna svalna något på plåten, låt dem sedan svalna helt på ett galler.
Kommentarer
Postat av: Ida
Jag älskar Hummingbird Bakery´s receptbok! Har dock inte testat så mkt därifrån än. Men jag är ju en muffinstjej! :)
Postat av: sabina mammastårtor
de ser jättegoda ut!
Postat av: Tina
Supergoda! Var baksugen igår, så de passade perfekt att göra.
Trackback