Jordgubbskaka

Publicerat: 2013-05-08 Kl: 13:26:18 | I kategori: Mjuka kakor

Åh vilka underbara dagar jag hade i helgen! Då var det nämligen dags för ytterligare en bloggträff (var ju iväg till Göteborg för drygt två veckor sedan), denna gång anordad av Jannike. Så i lördags mötte jag upp Louise och tillsammans spenderade vi dagen med att lyssna på Malena, Jannike och Maria och kvällen med att mingla med hundratalet andra bloggare. Så nu sitter jag här, fullproppad av energi och idéer och planer! Just sådana här träffar är så värdefulla, att få träffa andra bloggare och utbyta erfarenheter, tankar och idéer, samtidigt som du kanske skaffar dig vänner för livet. Får ni möjlighet, ta chansen och åk på någon träff, det är verkligen värt det!
 
Men nu till något helt annat, nämligen en kaka! Och inte vilken kaka som helst, utan en jordgubbskaka, som helst ska serveras med färska jordgubbar och vispad grädde till.
 
 
Det känns som det äntligen går åt rätt håll med vädret nu, idag har solen lyst hela dagen och det har nästan varit riktig sommarvärme. Och då känns det verkligen passande med en jordgubbskaka! Och nej, den är inte bränd (fick den frågan på instagram nämligen ;P), krämen ovanpå får bara ganska mycket färg =)
 
 
 
Jordgubbskaka:
 
150 gram smör, rumstempererat
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
0.5 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Kräm:
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
250 gram jordgubbar
 
vispad grädde
jordgubbar
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, cirka 24 centimeter.
 
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och vispa samman.
 
3. Vispa ner mjölken.
 
4. Vänd ner mjöl, potatismjöl och bakpulver.
 
5. Grädda längst ner i ugnen i cirka 12 minuter. Gör krämen under tiden:
 
6. Blanda ihop creme fraiche med ägg och socker.
 
7. Skiva jordgubbarna (jämntjockt).
 
8. Ta ut kakan (efter tolv minuter) och häll krämen ovanpå och fördela sedan jordgubbarna jämnt över kakan.
 
9. Sätt in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare 40-45 minuter.
 
10. Låt kallna innan du tar ut kakan ur formen. Servera med vispad grädde och jordgubbar.
 
 
Kommentarer
Postat av: Anonym

Den ser ljuvlig ut!
Du skulle ha vunnit min vinst på Stora Bloggdagen helt klart! :)

Svar: Kan det vara du som vann vinsten med bakgrejer? ;)
Maria Lindgren

2013-05-08 @ 21:47:30
Postat av: Matilda

Den måste jag prova i sommar :)

2013-05-09 @ 11:51:53
URL: http://matildacarlssonss.blogg.se
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

ser så stört gott ut

2013-05-31 @ 13:34:02
URL: http://efji.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0