Vit chokladmarängsmörkräm
Publicerat: 2012-03-05 Kl: 15:50:00 | I kategori: FrostingsVit chokladmarängsmörkräm:
~12 cupcakes
90 gram äggvita
180 gram socker
180 gram smör, rumstempererad
100 gram vit choklad
1. Smält chokladen, antingen i ett vattenbad eller i micron. Ställ åt sidan och låt den svalna tills den har nått rumstemperatur.
2. Vispa ihop äggvita och socker. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och fortsätt att vispa tills dess att sockret smält.
3. Ta sedan bort skålen och fortsätt att vispa tills skålen har svalnat och du fått en vit och fast maräng.
4. Tillsätt smöret under omrörning, lite i taget. Vispa ordenligt innan du tillsätter mer smör.
5. Vispa ett par minuter tills frostingen har gått ihop sig och blivit len och jämn. Tillsätt då chokladen och vispa någon minut. Redo att spritsas på dina cupcakes!
Kommentarer
Postat av: Linda
Mmm, det låter riktigt gott! Måste jag testa!
En lite dum fråga...men ungefär hur många ägg behövs det för att få 90 gram äggvita?
Postat av: Marias cupcakes
Nu beror det såklart på storleken på äggen, men ungefär tre ägg borde bli bra.
Postat av: Elsa
Underbar blogg!!
Postat av: Y A S M I N E M I N E
Mums :-D
Postat av: Jenny
Jättegod frosting! Undrar nu om det går att frysa den då det blev en del kvar och det känns dumt att kasta =) Tack för en mycket inspirerande blogg!
Postat av: Marias cupcakes
Va roligt att du tyckte om den! Den går att frysa, viktigt bara att du låter den tina långsamt. Du måste nog vispa upp den lite igen sen oxå.
Trackback