Björnbärsmousse (Blackberrymousse)
Publicerat: 2012-09-14 Kl: 19:19:37 | I kategori: Fyllningar (tårtor & cupcakes)Vet ni vad? Tillsammans med Sockerrus håller jag på och anordnar en bloggträff i Linköping för oss med bloggar/facebooksidor som helt eller delvis handlar om bakning. Det blir en dag med förläsningar som på olika sätt handlar om bloggande, fotografering och annat som kan vara bra att veta samt en hel del annat skoj. Är det något ni är intresserade av så kan ni anmäla intresse HÄR så kommer en inbjudan lite längre fram.
Det var det om det. Så länge.
Här får ni receptet på björnbärsmoussen som jag använde i senaste tårtan. Första gången jag smakade björnbär och det var riktigt gott!
Björnbärsmousse:
~1 lager tårtfyllning 20-24 centimeter
225 gram björnbär (färska eller frysta)
0.5 dl socker
2 msk vatten
3 gelatinblad
3 dl grädde
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp björnbär, socker och vatten i en kastrull. Rör om emellanåt.
3. Sila björnbärskompotten. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dessa i den varma bärvätskan. Låt svalna något.
4. Vispa grädden (ganska hårt). När bärblandningen svalnat tillräckligt vänder du ner denna i den vispade grädden. Låt stå i kylen ett par timmar innan användning.
Kommentarer
Postat av: sabina mammastårtor
ser gott ut!
Trackback