Lemon Cake Balls

Publicerat: 2013-04-03 Kl: 09:23:12 | I kategori: Cake Pops

Så var påsken över! Inte klokt vad snabbt tiden går! Jag hade en hel del citronmuffins kvar i frysen som jag ville göra något roligt av, så bestämde mig för att göra cake balls. De görs efter samma princip som cake pops, med skillnaden att det inte finns någon klubba, vilket gör dem lite enklare att göra (enligt mitt tycke i alla fall!).
 
 
Jag har använt mig utav citronmuffins (enligt detta recept), som jag smulade ner och sedan blandade med lemon curd, tills jag fick en sådan konsistens att jag kunde rulla bollar av dem. Låt dem sedan stelna i kylen innan du doppar dem i valfri choklad och eventuellt dekorerar dem med strössel eller pärlor. Förvara dem i kylskåp så håller de i ungefär en vecka! Ett roligt sätt att ta tillvara på rester tycker jag ;)
 
 
Kommentarer
Postat av: ellie

åh va gott. Skulle sitta perfekt till en kopp kaffe :)

Svar: Eller hur =)
Maria Lindgren

2013-04-03 @ 13:55:23
URL: http://ellielindh.wordpress.com/
Postat av: Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡

Åh så söta formar!

Svar: Visst är de =) De kommer från Kalasform, jag glömde visst skriva det ;)
Maria Lindgren

2013-04-03 @ 16:25:24
URL: http://malinlindstroms.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh så gott!

2013-04-03 @ 20:19:38
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡

sv: Ja de var otroligt söta! Tack för tipset! :)

2013-04-04 @ 21:51:09
URL: http://malinlindstroms.blogg.se/
Postat av: Emma

Vilket bra tips! Jag brukar frysa in rester som jag skurit bort från tårtbottnar men börjar bli en aning trött på dammsugare och arraksbollar...

2013-04-11 @ 11:59:25
URL: http://helgeshulda.blogspot.se
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

har du något tips på själva rullandet i smält choklad? jag har precis börjat göra dessa söta bakverk, och rullar då bollarna i smält choklad med hjälp av 2st skedar. finns det andra sätt, om man tex inte kör med själva pinnen? :)

Svar: Jag brukar använda mig av en gaffel. Det underlättar om man har smält rätt mycket choklad så att man kan doppa hela "bollen" och sen låta chokladen rinna av i skålen. Det underlättar att ha i cirka en tesked av en neutral olja, så rinner chokladen av lättare.
Maria Lindgren

2013-12-14 @ 16:46:38
URL: http://ninnzan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar länkkatalog Favoritlistan.se Blogglista.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0