Vitchokladtårta med hallon
Publicerat: 2012-01-15 Kl: 13:51:57 | I kategori: TårtorNi vet hur man inte ska döma någon/något enbart efter dess utsida, utan det är insidan som räknas? Det här är en sån tårta. Det är inte den snyggaste tårtan och själv hade jag verkligen inga förhoppningar när jag smakade den första gången. Men.
Det söta från chokladen bryts av perfekt med det syrliga från hallonen och smakerna passar perfekt tillsammans. Det bästa är att den ändå är ganska mäktig, vilket är det enda som gör att den räcker lite längre.
Min man har precis fyllt år och det första han sa var att han inte ville ha någon tårta med marsipan, utan han ville ha denna eller en mintkladdkaka. Eftersom vi brukar dela upp firandet av födelsedagar för att inte få för många gäster på en gång, så fick han faktiskt båda =) Bortskämda karl ♥
Den här tårtan bjuds det ofta på hemma hos oss i samband med just födelsedagar, så därför är denna tårta mitt bidrag till Månades sötsak, vars tema denna månad är klassiker.
Vit chokladtårta:
~ 8-10 bitar
400 gram vit choklad
200 gram smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1/2 dl grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka 250 gram av den vita chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. När allt smör har smält så ta bort kastrullen från spisen och ha i chokladen under omröring. Rör tills all choklad har smält.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör ner chokladsmöret och mjölet i äggblandningen.
6. Häll smeten i en smord och bröad form (min var 22 cm) och grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter. Tårtan ska få en gyllenbrun färg. Låt svalna.
7. Hacka resten av chokladen.
8. Värm grädden i en kastrull och rör sedan ner den hackade chokladen. Rör om tills allt har smält.
9. Bred ut glasyren på kakan och dekorera med hallon. Servera som den är eller med vispad grädde till.
Jag kan tänka mig att det söta bryts av perfekt med hallonen och den ser så god ut :)
Åh gud...
Alltså, jag tycker den ser jätte god ut!
Den ser riktigt somrig och fräsch ut!
Ska göra!!
Den ska jag prova, verkar supergott! Älskar allt med hallon.
Den ser väldigt god ut!! Och vilken fin blogg du har!
Åh, har letat efter något att variera kladdkakan med så denna ska jag prova!
Hoppas du har en bra kväll <3
Vit choklad och hallon är en underbar kombination! Jag är säker på att din tårta smakar gott. :)
Svar: Tack! Vi får se när jag tar mig tiden att baka. Det blir förhoppningsvis snart.
Kram
Den låter intressant! Fina bilder!
Hej!
Jag provade att baka den här tårtan/kakan och det blev verkligen inte bra.
Kakan stelnade aldrig och när jag väl tog ut den så gav den ifrån sig ett förtvivlat stön och sjönk ihop.
Bara kanterna hade blivit gräddade och någorlunda ätbara!
Jag öppnade inte ugnen eller något sådant, jag gjorde exakt enligt receptet också!
Ska det förresten inte vara någon form av bakpulver i heller förresten?
Skulle verkligen vilja lyckas göra den här tårtan eftersom jag har en kompis som är helt galen i vit choklad!
Tacksam för svar~! (din blogg är awesome förresten :) )
Kram!
Oh nej! Det lät inte alls kul :(
Det ska inte vara något bakpulver i utan det blir en kompakt ganska mäktig kaka. Hann hela kakan bli gyllenbrun på utsidan? Receptet ovan stämmer, men värmen kan variera lite när det gäller ugnar så prova att ha i den lite längre nästa gång. Testa med en sticka innan du tar ut den, kletig kan den vara (stelnar till lite sen) men inte rinnig.
Hoppas det går bättre nästa gång! Och tack =)
Såhär vill jag ha min vita! / lisa
http://lisasgodbitar.wordpress.com/2011/07/08/vit-kladdkaka-med-gradde-och-jordgubbar/
Blir 9e gången som jag gör den här tårtan nu, helt fast för den!! Alltid mitt go to recept när jag ska bakat till något event men inte har tid att hitta och prova nya saker.
Tårtan är helt magisk!! Tack för receptet :3