Vita chokladcupcakes med hallonfrosting

Publicerat: 2013-01-23 Kl: 09:49:00 | I kategori: Cupcakes | 146 kommentarer

Känns som att det var evigheter sedan jag gjorde cupcakes, därför blev jag lite extra glad över att få göra dem till en födelsedag nyligen! På tal om födelsedagar, snart är det dags för båda mina flickor att fylla år och firas med kalas! Förra året gjorde jag detta dessertbord med ugglor som tema och tanken var att jag skulle göra ett nytt i år, men tiden verkar inte alls räcka till. Kanske blir det ett litet ändå, för det kliar verkligen i fingrarna att få göra ett...
 
 
De här godingarna är fyllda med massor med vit choklad och blir därför ganska söta i smaken, så för att bryta av det så är de fyllda med hallon och sen toppade med whipped cream cheese frosting, som även den är smaksatt med hallon. Sött och syrligt. Perfekt.
 
Rosa formar från Siluett of Sweden, fat från Balders Hage
 
  
 
 
Cupcakes med vit choklad:
- 12 stycken
 

3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 gram smör
ca 100 gram vit choklad, hackad eller som chokladknappar
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
 
2. Smält smöret.
 
3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
 
4. Vispa ägg och socker poröst.
 
5. Vispa ner vanilj och smör.
 
6. På låg hastighet, vispa ner mjölblandningen och mjölken växelvis tills dess att smeten precis gått ihop.
 
7. Vänd ner den vita chokladen.
 
8. Fördela smeten i muffinsformar (som helst ska stå i en muffinsplåt). Fyll upp till ungefär hälften.
 
9. Grädda mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter. Låt svalna.
 
10. Fyll cupcakesen med hallon (se nedan). Här hittar du en beskrivning på ett smidigt sätt att göra det.
 
11. Gör i ordning frostingen och spritsa på dina cupcakes. Förvara i kylskåp.
 
 
Hallonfyllning:
 
225 gram hallon (frysta går bra)
2 msk marsánpulver
 
1. Koka upp hallonen i en kastrull.
 
2. Blanda samman med marsánpulvret och låt koka ihop ett par minuter. Låt svalna.
 
Whipped Cream Cheese Frostning med hallon:
 
225 gram hallon
300 gram philadelphiaost
3 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker

1. Koka upp hallonen.
 
2. Passera hallonen i en sil så att du får bort alla kärnor. Ställ åt sidan för att svalna.
 
3. Vispa grädden i en stor skål.

4. Blanda philadephiaost, florsocker och vaniljpulver i en separat skål.

5. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare.
 
6. Vispa ner hallonpurén lite i taget. Ha inte i allt på en gång för då finns en risk att den blir för lös.

Dajmcheesecake

Publicerat: 2013-01-17 Kl: 20:47:14 | I kategori: Dessert | 6 kommentarer

Vet ni, det är något lite annorlunda med detta inlägg. Jag har nämligen inte bakat denna själv utan det är min man som har gjort den! Han bakar inte ofta (läs: aldrig!), men efter att ha surfat runt och hittat receptet på denna så var han mycket bestämd med att vi skulle göra den till nyår. Och till hans födelsedag (som råkar vara idag, så har precis ätit en stor bit igen!). Detta är den godaste frusna cheesecake jag ätit faktiskt, så därför måste jag såklart tipsa er om den! Receptet kommer från Receptcentralen och är inte alls svårt, det kräver bara att du har en diskmaskin eller gillar att diska, eftersom det går en del skålar ;)
 
 
 
Dajmcheesecake:
- 8-10 portioner
 
75 g smör
14 digestivekex

3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
125 g Philadelphiaost
3 äggvitor
3 pkt dubbeldaim
 
1. Smält smöret.

2.
Krossa digestivekexen.

3.
Häll smöret över kexen och blanda ihop till en smulig massa.

4.
Tryck ut massan i en springform, cirka 24 centimeter i diameter.

5. Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.

6. Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
 
7. Vispa ägggulor och socker i en stor skål och vispa sedan ner philadelphiaosten.

8. Häll ner den vispade grädden och äggvitorna i den stora skålen och rör ihop allt.

9. Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.

10. Häll i smeten över digestivebotten.

11. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.

12. Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.

13. Hacka det sista daimpaketet och strö på.

Chocolate Carrot Cake

Publicerat: 2013-01-11 Kl: 13:15:58 | I kategori: | 10 kommentarer

Fredag idag och här kommer en kaka som passar utmärkt att bjuda på till godfikat i helgen! Det är en morotskaka som fått en liten tvist av choklad och lite kryddor. Mycket saftig och god! Vill man ha den lite mildare i smaken går det utmärkt att utesluta kryddorna (förutom kanelen!)
 
 
Nu bär det av till jobbet för mig, dags för veckans sista jobbpass. Sen väntar en helg med bakande till kalas, födelsedagsfirande och planering av barnkalas. Mycket skoj att se fram emot alltså ;) Ha en trevlig helg!
 

 
Chocolate Carrot Cake:
- 1 kaka
 
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
0.5 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
0.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl olja
2 dl rivna morötter

1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form som är ungefär 20 centimeter i diameter.
 
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3. Ha ner kanel, ingefära, kardemumma och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten.

4. Vispa ner mjöl, kakao och bakpulver.

5. Ha i oljan och slutligen rivna morötter och vispa tills allt har blandats.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter. Låt svalna några minuter innan du stjälper upp den ur formen.
 
7. När kakan svalnat, bred glasyr (se nedan) ovanpå och eventuellt runtomkring.
 
 
Chokladglasyr:
- 1 kaka

200 gram philadelphia Marabou
50 gram smör, rumstempererad
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
1. Vispa samman ost, smör och vaniljsocker.
 
2. Vispa i florsocker, lite i taget tills att du får en konsistens och smak du är nöjd med (för mig blev detta cirka fyra deciliter).
 
(Det går självklart bra att använda vanlig philadelphiaost och istället smaksätta med kakao eller lite smält choklad. Du väljer!)
 
 
Denna kaka blir mitt bidrag till Månadens sötsak, vars tema i januari är mjuka kakor!

Vit chokladpannacotta

Publicerat: 2013-01-04 Kl: 19:55:50 | I kategori: Dessert | 5 kommentarer

God fortsättning på er! Hoppas ni har kunnat fira in det nya året ordentligt och precis så som ni velat! För oss blev det lite improviserat på grund av en magsjuka som ställde till det, men i slutändan blev det ganska bra ändå =) Desserter hanns det med i alla fall, inte mindre än två stycken blev det som avslutning på nyårsmiddagen och det här är den ena.
 
 
Gissar att vi inte var de enda som åt pannacotta på nyår =) Pannacottan är denna vita chokladpannacotta, men jag gjorde lite annorlunda med hallonen denna gång. Kom ihåg att inte snåla med hallonen, kontrasten mellan den söta chokladen och de syrliga hallonen är det som gör att denna efterrätt fungerar gång på gång =)
 
 
Hur gör ni, inleder ni året med massa löften och målsättningar? Jag skippar den biten i år, men jag hoppas att detta blir året då kan jag prioritera mina egna intressen lite mer, och det inkluderar såklart bloggen en hel del! Ett projekt kommer dra igång nu i februari, ett annat projekt ska påbörjas inom kort, sen hoppas jag på att komma iväg på ett flertal mässor under året och förhoppningsvis kommer jag utveckla fotograferandet och receptskrivandet mer. Inga nyårslöften, mer målsättningar =)
 
 
 
Vit chokladpannacotta med hallonspegel:
- 6-8 portioner
 
1 dl hallonsaft
1 dl vatten
250 gram hallon
1 gelatinblad
 
5 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
 
1. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten.
 
2. Fördela hallon jämnt mellan glasen.
 
3. Koka upp vatten och saft i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma vätskan.
 
4. Fördela saftblandningen över hallonen.
 
5. Ställ in glasen i kylen tills dess att saften stelnat.
 
6. Lägg de resterande gelatinbladen i kallt vatten.
 
7. Hacka chokladen i mindre bitar. 
 
8. Koka upp vispgrädde och vaniljsocker. Smält chokladen i grädden.
 
9. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden. Fördela jämnt över hallonspegeln och låt svalna ett par minuter. Ställ in i kylen ett par timmar för att stelna (minst runt tre till fyra timmar).
 
 
 
Mat och Dryck Blogg Topplista Mat & dryck bloggar Blogglista.se länkkatalog Favoritlistan.se Mat Matbloggstoppen
RSS 2.0